Последни новини
Каранга стана най-резултатният чужденец във Вечното дерби за първенство

Фернандо Каранга стана чужденецът с най-много го­лове в шампионатно дерби – има 3 на сметката си. До мо­мента нито един иностранец не бе вкарвал повече от 2 попадения (за отбелязване е, че Серджиу Буш има 4 гола в дербито – по два за ЦСКА и Левски, но попаденията му за сините са в турнира за ку­пата). Първият път, в кой­то бразилският таран се раз­писа срещу сините, бе на 29 април 2017 година, когато ар­мейците спечелиха с 3:0. То­гава той вкара с глава, Фер­нандо реализира и в предиш­ния сблъсък за първенство между съперниците – в лок­вите на 18 март тази годи­на, когато донесе успеха на тима си с 1:0.

 

 

Това бе десето поредно дерби, в което чужденец вкарва за един от двата от­бора. За последно сблъсъкът бе решен с попадение на бъл­гарин на 15 март 2014 г., ко­гато в третата минута на добавеното време за 1:0 за ЦСКА се разписа защитникът Пламен Крачунов.

 

С точния изстрел на Енрике головете за ЦСКА, дело на легионери, в най-интригуващия футболен сблъсък на България станаха 28. Паулиньо пък направи „вносни­те“ попадения за сините 14. Първият гол на иностранец в дербито въобще, както и последният, бе също на южноамериканец и пак за ЦСКА – колумбиеца Бернардо Редин на 5 май 1991 г. за крайното 1:1.

Иван Горанов пък вкара първия си гол за Левски. Той стана първият българин, ре­ализирал за сините в дерби­то след Радослав Цонев, кой­то се разписа при 1:3 на 21 ап­рил 2014 година.

 

 

„Тема Спорт“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *