25/07/2024
Всички новиниЖълт сектор

Кирил Десподов стана студент

Кирил Десподов стана студент, Football24.bg

Кирил Десподов ще бъде студент в Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА). Футболист №1 на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано Десподов избра специалността „Футбол“ към факултет „Спорт“, с която се придобива професионална квалификация за треньор.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният носител на при за Най-добър футболист на България.

Кирил Десподов е капитан на националния отбор на България, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе обявен за голмайстор за сезон 2023/24 на местното първенство.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин – световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно – на 10 юли ще бъде обявено първото класиране. Документите се подават онлайн в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др.

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P