Последни новини
Клоп: В Шампионска Лига важен е резултатът

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп призна, че неговият отбор трудно се е нагодил към крайно офанзивната схема на Манчестър Сити, които започнаха с трима в отбрана. „Червените” не приличаха на себе си през първите 45 минути и бе цяло чудо, че допуснаха само един гол в този период.

 

„Беше много трудно, особено с този старт и този страхотен гол, който им сервирахме на тепсия. Но, за да съм 100 процента честен, трябва да кажа, че  очаквах нещо такова да се случи. Трябва да реагираш по правилния начин. Хареса ми как реагирахме веднага след гола, но все пак не играхме достатъчно футбол по правилния начин. Държаха ни под напрежение.

 

Сити поеха всички рискове, които можеха да поемат. Беше ни нужен малко късмет и дисциплина в отбрана. Не бях напълно щастлив на полувремето. Не бяхме достатъчно компактни и Сити печелеха прекалено много втората топка. Щом ги вземаха те вече бях на правилните позиции да си подадат 3-4 пъти. Знаех, че ще бъде трудно, но ние го направихме, което е фантастично.

 

Гуардиола пое риска да заиграе с трима в защита. Това беше неговото решение и съвсем спокойно можеше да се окаже вярното. Във футбола е лесно да се каже, че щом Ливърпул спечели, значи Сити са сбъркали тотално, но те можеха да ни вкарат 2-3 гола през първото полувреме.

 

Не ни беше 100 процента ясно в какъв състав ще излязат с тези играчи, но беше 100 процента ясно, че ако получим топката, ще получим и шанс. Не използвахме тези възможности през първото полувреме – губихме топката прекалено лесно. С всяко докосване опитвахме да изведем Салах, в което нямаше много смисъл.

 

Но в Шампионска Лига не е важен перфекционизмът, а резултатът. Става дума за характер, манталитет и отношение.

 

Създадохме това настроение да се борим за резултата. Обичам това. Това не беше най-добрият ни футболен мач, но заслужавахме да продължим напред.

 

Мисля, че те са най-добрият отбор в света в момента. Това е положението, но ние все пак знаехме, че можем да ги победим. Това не ни прави по-добър отбор – това просто е футболът, това е готиното в тази игра”, заяви Клоп.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *