efbet Лига Водещи новини Всички новини

Крушарски: Пак ще имам думата в Локо Пловдив

Христо Крушарски разясни ситуацията около сделката с Адам Сотков за акциите в Локомотив Пловдив и развалянето на договора за прехвърлянето на целия пакет на името на новия инвеститор, което трябваше да се случи до Нова година.

Крушарски заяви, че все още притежава 50% от ценните книжа и потвърди, че отново ще участва във вземането на управленски решения на “Лаута”. В последните месеци той се бе дистанцирал и не се бъркаше нито в селекцията, нито в останалите процеси около отбора. Сега обаче най-вероятно ще инициира ново Общо събрание, на което ще изиска и промени в Управителния съвет така, че отново да се съобразяват с него при взимането на решения и подписването на договори.

„50 процента от акциите на Локомотив Пловдив винаги са били мои. Преди повече от година аз подарих другите 50 процента. Имаше да си направим наши неща със сегашното ръководство, за да им дам всички акции, но не станаха. Срокът изтече и аз съм прекратил договора чрез нотариална покана“, потвърди информацията на „Мач Телеграф“ Крушарски. Все пак той остави вратичка да постигне споразумение с настоящите шефове, но бе категоричен, че условията ще са различни, ако те искат да се сдобият с контролния пакет акции.

„Има шанс, но вече условията ще са други. Ще седнем да си говорим. Ако имат желание – добре, ако нямат – ще трябва да управляваме заедно. Аз направих Локомотив Пловдив апетитна хапка, но клубът ще стане още по-голяма хапка. А който не е разбрал, че Локомотив Пловдив е институция, е крайно време да го разбере! Досега решенията са ги взимали само те. Оттук-нататък – заедно! В момента си имам достатъчно друга работа, но знаете, че аз на мачовете редовно си ходя, когато не съм извън страната. Ще продължа да идвам на „Лayта“, допълни още Христо Крушарски.

„Ако някой иска да изгражда млад отбор и да работи с млади играчи, първо трябва да им създаде условия. Минавали ли сте скоро покрай терена за базата ЖК „Тракия“, освен това, което аз съм направил, нищо друго не се случва. Там, където трябва да се създават таланти, отново растат храсти и дървета“, със съжаление отбеляза Крушарски. Той е настоявал пред новите инвеститори да вложат средства за изграждането на базата. Преди Нова година те обявиха, че се очаква през март да се стартира изграждане на изкуствен терен, но по информация на „Мач Телеграф“ той ще бъде финансиран през БФС с пари от програма на УЕФА.

Свързани новини

Дубълът на Локо Пловдив с класика срещу Атлетик Куклен

Локо Пловдив се наложи над Марица в края

Крушарски: Започва нова ера, 50% подарък стигат!

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P