27/05/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Кръстаич: За нас всеки мач е на живот и смърт

Кръстаич: За нас всеки мач е на живот и смърт, Football24.bg

Селекционерът на България Младен Кръстаич коментира предстоящия двубой на “тикольорите” срещу Черна гора.

„Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран, без значение, че беше приятелски мач. Нямаме лукса да делим мачовете на приятелки и други, в които играем за точки. Виждате каква промяна има откъм нашите фенове. Когато дойдох имаше по-малко публика. Отборът заслужи това. Нормално е да има турбуленция при тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките от мача с Иран. Концентрацията не беше на добро ниво. Очаквам да видя реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре“, започна Кръстаич.

„Първият мач с Черна гора беше 50 на 50. Можехме да спечелим мача, но го загубихме. Допуснахме един гол от наша грешка. Очакванията са за тежък мач. Черна гора завърши 2:2 с Литва и вероятно ще има напрежение. Уважавам Черна гора, но вярвам на моите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат“, продължи той.

„Черна гора е домакин и би трябвало да подходи по-офанзивно. Ние имаме свой стил на игра и те имат. Ще видим какво ще се получи. Всеки отбор има свой план за утрешния мач и със сигурност ще го покаже на терена“.

„Ние балканците всички сме под еднакво напрежение. Гледат се предимно резултатите. Забрави се много бързо добрата игра срещу Литва, че бяхме близо до победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е въпрос на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не е добро решение да отиваме в крайности. Преживял съм всичко това като футболист, преживявам всичко това и като селекционер. Няма никаква разлика“.

„Ние играхме добре срещу Черна гора в първия мач. Играхме добре срещу Литва и Сърбия. Само срещу Унгария не се представихме добре. Ако бяхме взели точките в тези мачове, всичко щеше да е цветя и рози. В нашите географски ширини се гледат предимно резултатите, а не играта. Всички ние търсим победата във всеки мач, но искам отборът да изгражда стил на игра. Много малко хора не гледат статистиката, а гледат само резултата“, сподели Кръстаич.

„Когато изтеглихме групата, казах, че Сърбия има най-добрия отбор, но не най-организирания. Унгария е най-организиран. Черна гора има опит. Ние се опитваме да създадем отбор с млади момчета. Имаме момчета, които не играят редовно в отборите. Преди да дойда, се залагаше на футболисти между 30-35 години. Промених това и ще отнеме време да наложа моя стил на игра. Надявам се България да изплува по-нагоре в класирането“.

„Всички в България познават Ивайло Чочев. От 10 години е част в националния отбор. До мен стои едно младо момче (Илия Груев), което при мен за пръв път се включи в националния отбор. Нормално е подобни млади момчета да получават шанс. Когато нещо не ни достига, използваме и по-опитни“.

„Винаги се играе толкова, колкото позволи противникът. Искам да променя агресията и концентрацията. Ако излезем както срещу Иран, няма смисъл изобщо да излизаме на терена. Просто е. Когато говорим конкретно за играта, имате план за мача, но играете толкова, колкото позволи противникът. Футболът е проста игра и не трябва да се усложнява“, каза още Кръстаич.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P