Водещи новини Всички новини Спорт

Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора в невероятно зрелище

Кубрат Пулев загуби със съдийско решение от Дерек Чисора в невероятна битка в „О2 Арена“ за Интернационалната титла на WBA в тежка категория.  Британецът спечели титлата след разединено съдийско решение – 116-112, 112-116, 114-116 и взе сладък реванш за загубата от Кубрат преди 3 години.

Двамата направиха зрелищен мач, който зарадва публиката в Лондон.

През първия рунд Чисора тръгна агресивно с удари в тялото от близка дистанция и нечисти попадения в клинч. Кубрат от своя страна предпочете да го придържа и да не му дава възможност да атакува с повече мощ. В края на рунда Пулев успя да пусне и познатия ляв-десен.

Вторият рунд започна дефанзивно за българина. След това на два пъти размина с ляв и десен съперника си, който избегна попаденията с добро движение с тялото. Кубрат постепенно напипа дистанцията и започна да пуска повече удари. Чисора отговори с добри попадения в тялото. В последните секунди Пулев вкара добър десен ъперкът, а британецът отговори с нови удари в тялото.

В третия рунд Чисора тръгна агресивно и нанесе попадение с ляв прав. Кубрат бързо му отговори с комбинация от десен и ляв. В средата на рунда Кобрата нанесе много хубаво дясно кроше в главата на съперника. Българинът намери точната дистанция, на която да държи Чисора, който започна и да се поуморява.

Четвъртият рунд премина равностойно, като Чисора се опитваше да пласира хоатични удари, които не му донесоха нищо. Кубрат от своя страна също не успя да организира добри попадения.

В петия рунд Чисора регистрираше най-голям успех с някои епизодични удари в бъбреците от клинч. В края на рунда Кубрат беше притиснал съперника до въжетата, но времето не му стигна да довърши започнатата атака. Чисора ставаше все по-бавен, и ясно започна да проличава по-добрата физическа подготовка на нашето момче.

Кубрат получи лека аркада в края на 5-ия рунд, след удар с глава. В началото на 6-ия рунд двамата влязоха на сериозна размяна с тежки попадения от дистанция. В този момент и британският рефер също влезе в ролята си, като предупреди Кобрата, че ще бъде наказан с точка, ако продължи да удря съперника си в тила, макар Чисора да правеше същото.

В средата на 7-ия рунд Кобрата вкара отлична комбинация от дистанция, но при клинча Чисора продължи да трупа точки, като нанесе и тежко попадение с ляво кроше. Минута преди края той нацели българина и с тежък десен прав. Кубрат опита да отговори, вкарвайки съперника в ъгъла, но Чисора го нацели с ляв прав. Аркадата на Кобрата се отвори по-сериозно, а това бе и най-напрегнатият момент за него.

8-ия рунд беше много зрелищен. Към този момент статистиката показа равностоен мач, в който Кубрат бе нанесъл с 4 удара повече от противника си. Страхотен ъпъркът 40 секунди преди края на рунда обаче промени нещата. Кобрата разтресе съперника си, който се олюля на въжетата. Чисора обаче не се предаде и на свой ред вкара тежко ляво кроше, което също разтърси Пулев, за да завършат рунда по впечатляващ начин.

В 9-ия рунд Пулев вкара отлчен десен прав в главата на противника, но бе контриран по същия начин от Чисора и се усмихна, макар да беше наранен. Последваха още две такива зловещи размени, като комбинациите на двамата ставаха по-точни, защото гардовете им падаха. Британецът вкарваше много чисти десни прави, но Кобрата отново демонстрира желязната си брадичка. Той дори успя да натика съперника си в ъгъла.

Кубрат и Дерек се притиснаха до максимум в 10-ия рунд. Чисора застана на въжетата, с цел да да заложи капан. Кобрата започна да кърви и от дясната вежда, като това също му създаваше проблеми. Той обаче бе доста по-активен в този рунд. Българинът нанесе мощно ляво кроше, което разклати краката на противника му, но той отговори с нова тежка дясна кука. Накрая двамата си вкараха и тежки удари след гонга.

В 11-ия рунд Чисора отново опита оувърхенд с дясната, който този път не донесе нищо, а Кобрата го притисна в ъгъла, търсейки пласиране на точна комбинация. Британецът опита да отговори, но неточно. Пулев нанесе нова серия, а съперникът му вече видимо изоставаше, но въпреки това имаше сила да опитва единични попадения, основно в тялото.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P