Последни новини
Ламята: Обертан е направил два пробива, а ние му се радваме

Бившият халф на Левски и ЦСКА Георги Йорданов- Ламята заяви, че сините са доста далеч от стан­дартите на клуба от ми­налото. Той посочи, че звездата Габриел Обертан трябва да бие отборите сам, но вместо това не прави това, което се оча­ква от него.

 

„Левски и ЦСКА вече не са грандове. Остана им са­мо името, особено това на Левски. ЦСКА? Смешно е сините толкова години да не са направили отбор. И най-интересното е, че все няма виновни. Един път за­винаги искам да разбера кой ги води тези играчи. Искам преди началото на сезона да се каже – с юноши или с опитни футболисти ще се играе. Юношите не са подготвени, не доразви­ват качествата си. Ето например видяхте, че един Антонио Вутов не се наложи в трета дивизия в Италия в отбора на Лече. А тук го пускахме на 17 го­дини и казвахме, че е го­тов. Момчето има каче­ства, но… Няма развитие в юношеския футбол.

 

В Левски не знаем кой какъв е? Стадионът недо­вършен, лошото е, че няма и отбор. Радваме се, че Габриел Обертан е играл в Нюкасьл и е носил фланел­ката на Манчестър Юнайтед. Но той тук, в наше­то първенство, трябва сам да бие отборите. А ние се радваме, че е напра­вил два пробива. Той тряб­ва да прави по 22! Гибона (б.р. Божидар Искренов) по колко правеше навремето? Нещо много взехме да възхваляваме играчи, ко­ито не са помогнали да се постигне нещо, а само раз­насят фланелката“, каза Ламята в актуално сту­дио „Дерби“, цитиран от БНР.

 

Йорданов посочи, че си­ните не трябва в никакъв случай да подценяват ре­ванша с армейците за ку­пата. „Левски постигна добър турнирен резултат срещу ЦСКА с победата от 2:0 в първия полуфинал, но това не значи абсолютно нищо. Има реванш, а там може да се случи всичко. Видяхме, че в такива мачове стават много обрати, има много примери за из­ненадващи резултати“, ка­за Ламята.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *