efbet Лига Водещи новини Всички новини

Левски има фаворит за нов президент на БФС

Левски няма повече да отговаря на репликите на БФС и на този етап нови престрелки с декларации от страна на “Герена” няма да има. “Категоричното становище на ръководството на клуба е до края на тази “Сините” искат до края на годината да бъде обявено свикване на извънреден конгрес, който да се проведе през пролетта на 2023-та година. И ако от централата в Бояна не предприемат такъв ход, ще бъде свикана подписка, инициирана от Левски.

Интересното е, че от “Герена” се включват в акигационна кампания за кандидатура на Лъчезар Танев. С него Наско Сираков също има многогодишно приятелство назад през годините. Двамата бяха сътруднци в мениджърската агенция “Танев, Сираков и ко.” Самият Танев бе първи агент на настоящия треньор на “сините” Станимир Стоилов и като футболист и като треньор, така че и тук на масата има поставено още едно приятелство.

На този етап няма категоричен отговор от мениджъра дали ще се изправи в битка срещу Борислав Михайлов на очертаващия се следващ извънреден конгрес на централата, но такава идея се обмисля. Съвсем наскоро Танев сподели в едно свое интервю, че не изключва подобна възможност. Той от години живее в Испания и трябва да направи доста компромиси с личния си живот и бизнеса, за да се върне в България и да приеме това предизвикателство. Танев бе агент и на Борислав Михайлов, както и на сина му Николай, който в момента играе в Левски. Същото се отнася и за Георги Иванов, който в момента е важна фигура в екипа на Михайлов.

На този етап очакванията са Левски да работи по убаждаването на Танев да се кандидатира, а и след това да го подкрепи по всякакъв начин. Ако агентът не направи такъв ход, то логично е от “Геерна” да работят по посока Димитър Бербатов, ако не се появи изненадващ друг кандидат, който да е предложение на друг водещ клуб. От последните две декларации на “сините” ясно личи, че всякакви варианти за компромиси към настоящето ръководство на БФС са изчерпани.

Не без значение е фактът, че Танев е близък и със служебния министър на спорта Васела Лечева. Така че совалките в момента са многопосочни, а развитие се очаква в следващите седмици.

“Тема спорт”

Свързани новини

Левски се разграничи от изказванията на Гонзо

Мъри: Няма да е заслужено, ако нашият отбор не представи България в евротурнирите

Левски привлича Ел Джемили

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P