Последни новини
Левски прати Мапуку в Китай

Левски постигна договорка за продажбата на нападателя Жуниор Мапуку. Ако нападате­лят издържи медицинските прегледи, то правата му ще преминат в китайския второ- дивизионен Шъдзяджуан Евър Брайт, разбра „Тема Спорт“. Треньор на този тим бе и бив­шият наставник на Левски Ясен Петров (2014-2016 г.). Той успя да вкара отбора в елита. За 28-годишния конгоанец сини­те ще получат около 500 хиля­ди евро. Никак нелоша сума, ка­то се има предвид, че те го привлякоха през лятото като свободен агент от Берое. С па­рите от нападателя сините ще финансират взимането на още двама нови играчи – ляв бек и халф.

След като в събота вечерта Жуниор Мапуку не тренира с Левски, вчера играчът се сбогу­ва със сините, които са на лагер в Малта, и се прибра в Бъл­гария. Той отлетя за Япония, където днес ще премине меди­цински прегледи. Ако всичко е наред, нападателят ще подпи­ше договор с китайците. Усло­вията, които те му предла­гат, са много по-добри от те­зи по споразумението му с Лев­ски. Той вече е уточнил лични­те си условия по договора. В момента Шъдзяджуан се нами­ра на трето място в китай­ската втора дивизия и се бори за промоция в елита.

Мапуку пристигна в Левски през лятото без пари, след ка­то контрактът му с Берое из­тече. Той направи отличен дебют – вкара два пъти в мре­жата на черногорския Сутиеска на Терена“ в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият му гол бе в 13-ата секунда – рекордно бързо попадение в историята на Левски в евротурнирите. Той започна сезона в Първа ли­га като титуляр, но бе в лошо физическо състояние. След ка­то Делио Роси пое отбора, Ма­пуку бе забит на пейката. В пе­риод от три месеца нападате­лят така и не се разписа. В края на есенния дял той бе преквалифициран в ляво крило, като се справи добре на нова­та си позиция. В крайна сметка Черната сила, както сам се на­рича конгоанецьт, изигра об­що 26 официални мача за Лев­ски във всички турнири, 8 кои­то реализира 9 попадения. За последно той носи синята фла­нелка в контролата срещу ав­стрийския Волфсбергер (2:0) преди седмица – в нея той вка­ра два пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *