Последни новини
Левски предлага нов договор на Яблонски

Ръководството на Левски ще предложи нов договор на централния защитник Давид Яблонски. Вече се появиха ин­формации, че сините могат да се разделят с чеха през лято­то, но това няма да се случи. Шефовете вече работят по това защитникът да препод- пише контракта си. Настоя­щото споразумение между двете страни изтича след ед­на година.

 

„Очевидно бихме ис­кали да задържим Яблонски. В лицето на него и Ейолфсон имаме много силна двойка централни защитници. Не кри­ем амбиции да играем в евро­пейските клубни турнири, а за там ще ни трябва качество. Искаме той да остане в Левс­ки. Има още какво да си поже­лаем, но от миналото лято и през тази зима привлякохме доста нови футболисти. Мис­ля, че в Левски не липсва каче­ство. Въпросът е всички да ра­ботят заедно. За нас участие­то в Лига Европа на първо мяс­то е въпрос на имидж. Ние сме в бизнеса да развиваме и про­даваме футболисти. Това ни помага в тази задача. От дру­га гледна точка финансовият аспект не е за подценяване. Ние само с участието в пър­вия квалификационен кръг на Лига Европа ще получим пове­че пари от телевизионните права за цялата година, фи­нансовият ефект е важен. Евентуално стигаме до групи­ те означава, че нещата ще са още по-различни“, заяви изпълнителният директор на Левс­ки Красимир Иванов.

 

Давид Яблонски пристигна на Терена“ в началото на 2017 година, преди това бе носил екипа на руския Том Томск. 190- сантиметровият чех подписа за 2,5 сезона с клуба. Давид вед­нага си извоюва титулярно място. През пролетта на 2016/17 той изигра 12 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. Интересното е, че през настоящата кампания Давид е Водещ реализатор на тима в Първа лига – в 26 мача има 8 го­ла, а освен това участва в още 7 срещи за Купата на България и Лига Европа.

 

През лятото Левски ще се раздели с румънския халф Нелуц Рошу. Той бе взет преди нача­лото на сезона за 100 хиляди евро от Виторул. Полузащит­никът обаче не се вписва в концепцията на Делио Роси – има само 6 мача – 4 за първен­ство и 2 за купата. ”С Рошу сме разговаряли, както и с не­говите агенти. Обсъждани са различни варианти. Пред Антъни Белмонт има поставе­ ни спортно-технически зада­чи, за да получи шанс да играе в първия отбор”, заяви още Иванов.

 

Левски трябва да реши въп­роса с играещите като прео­тстъпени Афонсо Фигейредо. Кали Тиам и Антонио Вутов. С изтичащи договори пък са Ро­ман Прохазка и Васил Панайо­тов. Сините са предложили 3- годишно споразумение на вра­таря на юношеския национа­лен отбор Георги Шейтанов. От клуба следят и централен нападател, който играе в ита­лианската Серия Б.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *