efbet Лига Водещи новини Всички новини

Левски си решава проблемите с НАП

Отборът на Левски ще направи важна крачка към спасяването на лиценза си за следващата кампанията. До дни се очаква сините да уредят големит си проблеми, касаещи погасяването на дълговете към НАП, които в момента са около 11 милиона лева. За целта от „Герена“ вече са представили гаранция от голяма финансова институция за скоростно плащане на близо 5 милиона лева. Те ще отидат за задължения по главницата, натрупана от собствениците след Тодор Батков.

Всичко това означава, че се задава успешен край на преговорите със „Спорт Рипъблик“ за смяна на собствеността в клуба. От НАП вече имат достатъчно поводи за сигурност, че въпросните пари ще постъпят по техните сметки в близките дни. И няма да е пречка от агенцията да подпишат документ, който ще даде зелена светлина на Левски за получаване на лиценз за следващата кампания.

Гаранцията може да е свързана с един от двата спонсора, които направиха целево дарение общо в размер на около 500 хил. лева за зимното турне в Дубай. От “Герена” заявиха, че нямат против да “осветлят” дарителите, но само при тяхно съгласие, което на този етап очевидно не се е случило.

Предстои да бъдат направени последващи разсрочки за останалите 5 милиона дългове към НАП, но засега клубът не е опрян до стената.

“Тема спорт”

Свързани новини

Левски търси вътрешен халф

Станимир Стоилов събира днес отбора

Юношите на Левски разбиха връстниците си от ЦСКА-София със 7:0

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P