Последни новини
Левски стартира втората част от лагера

Левски стартира втората част от своята зимна подго­товка в Малта. Тимът на Де­лио Роси поднови занимания, след като имаше три дни пъл­на почивка. Вчера сутринта италианският специалист из­веде своите футболисти за първа тренировка след побе­дата в неделя с 3:0 над деве­тия в Австрия – Волфсбергер. Всичките играчи бяха на раз­положение, като тези, които напуснаха острова през пауза­та, се прибраха навреме късно в сряда вечерта.

Играчите на сините пък де­монстрираха отлично наст­роение. Роси първо им напра­ви разбор на терена – говори около 20 минути за мача с австрийците, след което тимът проведе занимание, продължило около час и поло­вина. Този път тренировката беше изцяло с топката, след като през първите две седми­ци тежките натоварвания бя­ха без коженото кълбо.

Следобед играчите на сините проведоха и второто си занимание за деня. В него Де­лио Роси отработи някои так­тически елементи. Италиа­нецът вече смени постройка­та на тима. През есенния дял той най-често използваше 4-2­-3-1, докато в контролите в Малта залага на 4-3-3. Той пра­ти Габриел Обертан на флан­га, след като през есента французинът играеше като плеймейкър.

До края на лагера в Малта Левски ще изиграе още три контроли. В понеделник, 29 януари, сините ще срещнат местния флориана. На 2 фев­руари ще играят с австрийс­кия Флоридсдорфер, а на 5-и срещу грузинския Локомотив Тбилиси. На 6 сините се при­бират в България. Те ще имат и един спаринг на „Герена“, в който ще представят отбо­ра за пролетния дял. Той ще се състои на 10 февруари, а съперник в него ще е третодивизионният Сливнишки ге­рой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *