efbet Лига Водещи новини Всички новини

Любо Пенев: За какво са ни тези съдии? Да сложим 4 робота и да правят каквото им казват от катафалката

Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев коментира употребата на ВАР в България.

“Правим го. Играем добре и като домакин, и като гост. Това ни се удава, въпреки че в някои мачове не получихме резултатите, които искаме. Няма спокойствие. Момчетата са мобилизирани. Има много мачове до края на годината.

Искаме да използваме нашите силни страни и се съобразяваме със силните страни на противника. Стягаме се за мача както трябва и както го правим за всеки един съперник. Отборите са различни – различен стил на игра. Затова футболът е интересен.

Настройката винаги е много добра. Концентрирани сме до краен предел. Наясно съм, че невинаги ще се получи, но идва следваща тренировка и мач. С един мач първенството не свършва. Вървим добре, доволен съм от това, което се случва. Момчетата са добре”, каза Пенев по повод утрешното шампионатно гостуване на Славия.

“Говорите за сгъстен цикъл. За нашия отбор не виждам такъв. Къде е сгъстеният цикъл? Аз не го виждам. Има трудни мачове, а не сгъстен цикъл.

Предстоят ни турдни мачове и това е по програма. Четири срещи за първенство и две за Купата. Не виждам нищо сложно. Разбира се има странични фактори, които може да ни попречат. Кои са? Не знам, ще видим. Като мине мачът, ще кажа”, допълни Пенев, след което поднови критиките си към родния ВАР.

“Не критикувам съдиите, просто споделям мнение. С навлизането на този ВАР като че ли тези тримата на терена разчитат само на него. Говорим и за четвъртия съдия, нали и той е жив човек. Говорим за изкуствен интелект. За какво са тези хора тогава? Гледат се и най-елементарните ситуации, а в Европа дори не се спира. ВАР, ВАР, ВАР… Вие давате ли си сметка колко игрово време губим?

За какво са ни тези съдии? Да сложим 4 робота и да правят каквото им казват от катафалката.

Такова спиране на играта го няма никъде. Повечето ситуации не са за спиране. Към ВАР трябва да се обръщаме, когато има сложни ситуации. Ощетяваме футбола, и то много.

Защо все мен ме питате? Дайте вашето мнение. Сега аз питам – подготвени ли са съдиите? Да си сменим местата. Искам и вашето мнение, къде е? Да не правим фотосесии.

Прекалено много изкуствен интелект. Едно време разчитахме на съдиите, а сега се оправдаваме с ВАР. За съжаление ВАР греши повече от нас, и то много повече. От нас, нормалните”, каза Пенев, пизовавайки и журналистите да вземат отношение относно системата.

Свързани новини

ЦСКА 1948 се наложи над северномакедонци

Вторият отбор на ЦСКА 1948 разби Несебър

ЦСКА 1948 вкара 4 на казахстанци

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P