efbet Лига Водещи новини Всички новини

Любо Пенев: Съдиите ни режат главите от началото на сезона!

Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев заяви, че неговият отбор е ощетен от съдиите от началото на сезона.

“Надявам се да направим добър мач, да покажем добър футбол, да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач, особено когато играем с човек по-малко. Очаквам добри емоции. Имаме дълга скамейка, те също имат дълга скамейка. Въпросът е кой как ще изиграе картите си. Доволен съм от момчетата, тренират добре. Във всеки един мач виждам нещо положително. Доволен съм и няма да се отклонявам от курса”, каза Пенев по повод предстоящия шампионатен двубой срещу Лудогорец в Разград.

След това журналист го заля с въпроси за съдийството и на няколко пъти поиска от него да коментира думи на Наско Сираков от перди няколко дни, на които Пенев отговори.

“И преди съм го казвал: очаквам от съдиите професионализъм и безпристрасност. Това помага на футбола. Не искам да ни помагат, но и да ни пречат. Ако има помощ, тя не е полезна за футбола.

Съдийството е един от основните проблеми и това трябва да се реши веднъж завинаги. Той не е от днес и вчера, а от много години. Трябва нещата да се подобрят максимално. Не критикувам съдиите. Когато един съдия е безпристрастен и свири каквото трябва да отсъди, си правя изводи – тук работим добре, тук правим грешки.

Ние сме единственият отбор в Европа, който за толкова къс период е играл 5 мача с човек по-малко. Това е рекорд. Един загубихме, четири спечелихме.

Не трябва да търсим проблем там, където го няма. Кашай – какво ще стане, ако го махнат? Изгоряха съдии, които са бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Шапката, която ръководи целия процес. Там е проблемът. Нямам против абсолютно никой, но нека развиваме футбола. Стана много време, откакто това ръководство управлява и не виждам никакви плюсове.

Това е много важен фактор, който влияе на първенството и друг вид мачове.

За нашия отбор, за ЦСКА, съдиите ни режат главата от началото на първенството. И промяна в ръководството, това се случва във всяка една фирма. Ако няма резултат, трябва да има пормяна. Това се случва и с мен – ако няма резултат, най-вероятно ще ме махнат. Колко вече управляват – 15-20 години? Познавам ги, нямам нищо лично.

Ще гледам Световното с интерес, но повече ме интересува как играят българските национални отбори, как играят и как развиваме момчетата.

Нивото в България не е високо. Ще направя комплимент – ние сме средно-ниско ниво. Логично е в България да не играят звезди от световния футбол. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания. Те искат друг тип футбол – правила, подредено първенство. Идват от втора и първа лига, но са резерви и не играят там. България не е атрактивна дестинация, атрактивни са заплатите”, разясни Пенев, след което се върна към предстоящото гостуване в Разград.

“Всеки отбор печели или губи точки. Ние искаме да печелим точки и да сме на висока позиция. Нашето мислене не е насочено към поражение. Ако не се случи, нещо е станало. Ако са били по-добри – честито. Искаме да печелим точки и към момента това се получава. В нашия титулярен състав всеки мач е с пет, шест, седем български футболисти. Има отбори, които започват с един и завършват с нула български футболисти. За мен няма титуляри българи и чужденци. Всички са еднакви и трябва да се борят за мястото си в отбора.

Много кръгове бяхме на първо място, целите са високи. Казвам, че пътят по който вървим, е правилен и точен. Няма да излизаме от релсите. Винаги ще се стараем да печелим точки и да победждаваме със самочувствие и желание. Колективът и отборът е над всички”, завърши Любослав Пенев.

Свързани новини

Вторият отбор на ЦСКА 1948 разби Несебър

ЦСКА 1948 вкара 4 на казахстанци

Третият отбор на ЦСКА 1948 се наложи над ФК Сливен

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P