efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Манолев: До дни Пирин ще има нов собственик

Президентът на Пирин Станислав Манолев разкри пред “Мач Телеграф”, че съвсем скоро клубът вероятно ще има нов собственик. Той заяви, че всичко е в ръцете на Общинския съвет на Благоевград, който трябва да го гласува, тъй като акциите са в общината в момента.

“Да, има преговори за придобиването на собствеността на Пирин. В момента ситуацията е такава, че Общинският съвет, защото там са акциите, трябва да гласува дали да ги даде. Ако ги даде, Пирин ще има нов собственик до дни. В петък има сесия. Всичко зависи от тях. Новият собственик ще бъде евентуално “CRD Sport”.
“За момента няма други кандидати. Има всеки ден разговори с кмета на Благоевград Илко Стоянов. Обсъждат се вариантите и хората са готови да поемат клуба при всичките условия, които имаме. Не виждам да има някаква пречка. Единствено зависи от Общинския съвет”, обясни Манолев.
“Колкото до това дали Пирин ще бъде в сигурни ръце, мога да кажа само, че в България няма нищо сигурно! Това, ако е отбор в чужбина, предният собственик не може да си тръгне просто ей така. Ще те задължат да издържаш клуба, докато се намри нов собственик. Ако това се случи в Германия или Англия, ще те вкарат в затвора. Тук няма никакви такива закони или поне аз не съм запознат с тях. Така че гаранция няма никаква. Хората от компанията са футболни хора, а фирмата им е голяма. Разбират и знаят какво искат. Наясно са с положението на клуба и не мисля, че може да има някаква пречка”, добави бившият национал.

Свързани новини

Пирин се наложи над Хебър и се отдалечи от опасната зона

Добри новини за Пирин! Орлетата взеха лиценз за новия сезон

Пирин вгорчи дебюта на Краси Балъков в Септември

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P