Висша лигаВодещи новиниВсички новиниФутбол Свят

Ман Сити завежда дело срещу Висшата лига

Ман Сити завежда дело срещу Висшата лига, Football24.bg

От ръководството на Ман Сити ще заведат дело срещу Висшата лига за предполагаема „дискриминация“ срещу собствеността на клуба.

“Гражданите“ и юристите им ще потърсят обезщетение за целия казус около стотиците нарушения, които клубът е направил, а това може драстично да промени ситуацията във Висашта лига.

Шампионите искат премахване на правилата за транзакции, за които се твърди, че са незаконни. Те бяха приети, след като Нюкасъл стана собственост на онсорциум от Саудитска Арабия през 2021-а година и трябва да поддържат конкурентноспособността във Висшата лига.

Правилата следят още дали се осъществяват търговски сделки на даден клуб с компании, свързани със собствениците им.

“Гражданите’ смятат, че това е атака срещу тях и съперниците им искат да потиснат успехите им.

Изслушването ще стартира следващата седмица и ще трае две седмици. Цели 12 клуба са дали съгласието си за стартирането на разговорите, като те ще предоставят показания на свидетели или писма в подкрепа на защитата на Висшата лига.

Ако Сити успее с иска си, това ще позволи на куба и останалите да сключват спонсорски сделки с независима оценка. Това на практика ще позволи на богатите клубове да разполагат с по-голяма сума пари.

Както е известно, Ман Сити е разследван за 115 различни нарушения.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P