Последни новини
Митко Събев говори за стадион „Лазур“

Готви ли се замяна стадион „Черноморец” за стадион „Лазур“? Този въпрос изплува отново на дневен ред, след като от „Спорт Пропърти Мениджмънт“ изненадващо обявиха, че спортното бижу се продава и са склонни да преговарят с община Бургас. Преди дни съдът се произнесе в полза на „Спорт Пропърти Мениджмънт“ и собственикът обяви цена. Сега топката е в полето на кмета Димитър Николов. Какви ще са исканията към него и община Бургас и има ли шанс стадион „Лазур“ да стане общински-отговорите на тези и други въпроси даде ексклузивно пред Burgas24.bg Митко Събев.

 

„Всичко, що е замесено с бургаския футбол, по някакъв начин го препращат към мен. И аз като участник години наред, собственик и помагач във футбола, обещах, че когато този стадион е юридически изправен и собствеността му е ясна, ние ще обявим цената, на която той е придобит. Не казваме колко струва днес – дали тази земя е повече или по-малко, дали съоръжението струва повече или по-малко. Това са парите, които са дадени за стадиона до момента. Това, което ние сме написали в писмото. Извадили сме горе-долу справката, закръглили сме я. Това е, оттук нататък, ако общината прецени, че има интерес към стадиона и земята, могат да се водят разговори – коментира Събев, който е смятан за реалния собственик на офшорката „Спорт Пропърти Мениджмънт“. – Когато спечелихме делото, имаше един период от време, който трябваше да изчакаме, за да видим дали ще се обжалва от някой. Освен това съдът ни определи около 200 хиляди лева такси, които трябва да платим, и ние ги платихме. Трябваше отново да минат някакви срокове, да се впише в Агенцията по вписванията самото решение. Съдебното решение е излязло преди около месец и никой няма претенции“, каза Събев.

 

„Стадион „Лазур“ винаги е бил на „Спорт Пропърти Мениджмънт“, но земята под него бе продадена на „Петрол Холдинг“. Поради някакви обстоятелства, промени и т.н. „Петрол Холдинг“ не я плати и затова се водеше дело. Те трябваше да платят земята или тя да бъде възстановена поради неплащане на стария собственик. Именно това бе и решението на съда“, уточни бизнесменът.

 

Той направи интересен коментар и относно продажната цена на комплекса, посочена в писмото до Общинския съвет.
„Това кой го е написал – че цената подлежи на коментар? Сигурно са имали предвид, ако общината иска да плати повече. Една продажба може да бъде комплексно нещо. Тя може да бъде свързана с куп други решения и т.н. Това, което мога да кажа, е, че съм обсъждал предварително с кмета и съм поел ангажимент, когато собствеността е ясна, ние да обявим какво е струвал този стадион на дружеството. Направихме го, оттук нататък много разговори могат да се водят, различни предложения могат да се обсъдят – обобщи Митко Събев.

 

Трябва да се огледат всички кредитори на стадион „Черноморец“, не е толкова простичко. Не знам дали евентуална размяна би станала толкова лесно. Други хора могат да кажат възможно ли е или не. Тук имаме само една чиста собственост и желание да изпълним това, което общината поиска от нас“, заяви Събев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *