Последни новини
Михаил Вълчев: Обертан се събуди и показа какво може

Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира пред „Тема Спорт“ представянето на си­ните в първия 1/2-финал за Ку­пата на България срещу ЦСКА. Той похвали играта на отбо­ра, но отчете, че реваншът не трябва да бъде подценя­ван.

 

„В този двубой сините играха по-агресивно и с по-голямо желание от предишните си мачове в първенството. Играта обаче не бе на много високо ниво. Над всички в сре­щата бе Габриел Обертан, който умело „движеше игра­та“, подаваше, пробиваше. Действаше с желание, а това го показа и срещу Ботев. Събу­ди се и показа какво може. От негови центрирания паднаха головете, след негов пас Буш удари и греда. Обертан раз­движи не само Буш, а целия отбор. Може би точно свобо­дата на фланга му трябва. На крилото е друг играч. Трябва да отбележим и представяне­то на румънеца, който този път се измъкваше от отбра­ната и бе на точното място в няколко ситуации. Буш пока­за добра успеваемост. Да, сбърка някоя и друга топка, но като си вкарал два гола и си уцелил една греда, означава, че си свършил работата. Дали си тичал, или подавал, не е важно, защото ролята на цен­тралния нападател е да беле­жи. На Левски му трябва точ­но такъв човек – да материа­лизира усилията на отбора, след като в последно време тимът създава малко голови положения. Така че всяко едно трябва да се отиграва на 100 процента.

 

Попаденията паднаха в от­лични моменти за Левски – в началото на двете полувре­мена. Това бе много удобно за тактиката на Делио Роси с приемането на играта в соб­ствената половина и разчи­тане на контраатаки.

Кали Тиам също игра много силно. Затваряше умело цен­търа на терена, но и преди казах, че малко трябва да из­чисти играта си, защото го грозят наказания. Левски съ­здаде някои добри атаки, но все още може да се изисква по­вече от бързината при про­веждането на нападенията.

На два-три пъти сините се пропукаха в централната зо­на, но за щастие не се стигна до попадение за ЦСКА. Много добро решение на Делио Роси бе да пусне Обертан на кри­лото. Чух, че и Спас Русев е подсказал това на италиане­ца. Правилно решение бе да се промени схемата на игра, за да може повече да се ата­кува по крилата, защото на фланговете играха млади футболисти на червените. Определено на ЦСКА липсваха по-опитните играчи в този мач. Загубата на Каранга и Манолев не бе никак малка. В реванша ще бъде много труд­но на армейците, защото трябва да вкарат две попа­дения, но в същото време и да пазят гърба си, за да не по­лучат гол. Тактиката на Лев­ски може да се прогнозира. Както и в първия мач ДелиоРоси най-вероятно ще заложи на умело затваряне в соб­ствената половина и игра на контраатаки. Това ще е и правилното сЛед постигна­тия удобен резултат. Въпре­ки това не бива да има отпу­скане при сините“, заяви Въл­чев.

 

Михаил Вълчев сподели оча­кванията си и за предстоящия мач на сините срещу Лудогорец в Първа лига.

 

„Левски трябва да играе и на двата фронта, защото спечелване­то на купата не е сигурно. Отборът е задължен да гони третото място. Победата над ЦСКА ще донесе импулс. Затова мисля, че сините имат сили да спечелят и сре­щу Лудогорец с подкрепата на публиката“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *