efbet Лига Водещи новини Всички новини

Мъри: До ден-два ще имаме стратегия и план

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира пред медиите успеха на своя тим над втородивизионния Струмска слава с резултат 3:0.

„Доволен съм от представянето през първото полувреме, въпреки че теренът отново беше заледен. Доста от младите футболисти получиха игрови минути“, започна Станимир Стоилов.

„Не е приятно, когато в дълъг период от време се чакат положителни новини за клуба, но не се получи. Ще предприемем следващата стъпка скоро. Това, което трябваше да направим като клуб откъм изчистване на задълженията, успехме да го свършим“, каза Мъри за пропадналата сделка с Юнайтед Груп.

„Имахме идея да си играем контролата и се бяхме договорили. Ритъмът събота-събота е доста слаб. Ще правим такива контроли, когато има възможност и адекватен противник. Цяля седмица тренираме на лед и няма особена полза, но както и да е. Всички играчи трябва да имат достатъчно минути и затова водим такъв процес. По време на тренировките едва ли има напрежение, но е нормално да има някаква обремененост, трябва да се върнем на пътя на победите. Ще започнем и да побеждаваме, още няколко мача трябва да изкараме на воля и на характер“, продължи той.

„До един-два дена ще стане ясно каква стратегия ще предприемем. Водим разговори, но нямаме нищо окончателно. Бяхме близо до една важна стъпка за българския футбол, да станем европейски клуб с хубав стадион. До един-два дена ще имаме стратегия и план. Всички левскари трябва да излезем заедно в този исторически момент. Оставаше най-важната стъпка, но няма да оставим нещата така. С общи усилия трябва да намерим решението. Трябва да предложим план и стратегия на хората“, каза още специалистът.

„Не мога да ви кажа дали има опасност за лиценза. До този момент си плащаме необходимите разходи. Твърде дълго се проточи тази сделка, имахме възможност да трансферираме един-двама души в европейски отбори, предпочетохме да изчакаме, мислихме, че всичко ще завърши добре, нищо не предполагаше подобно развитие“, заяви Стоилов.

„Няма какво по-прозрачно да кажем, няма сделка, ние сме предоставили всичко, което трябва. Самата компания също е достатъчно прозрачна и така е преценила. В текущото състояние на клуба ги има всичките дългове. Не зависи нищо от нас. Докарахме клуба до това да има интерес от такава голяма компания. Не съм притеснен, единствената причина е, че ако не намерим средства чрез спонсори, винаги можем да разчитаме на подкрепата на левскарите, нас в това число, защото сме левскари“, допълни той.

„Жокерът привърженици гарантира бъдещето на Левски. Умишлено търсим нови решения, за да не поставяме привържениците на допълнително напрежение. Достатъчно е да купуват карти и артикули. Тяхната подкрепа е безрезервна. Бъдещето не е толкова страшно. Беше страшно, когато започвахме преди година и нещо. Левски не трябва да има задължения, но настоящите не са лицензионни“, завърши Станимир Стоилов.

Свързани новини

Сериозна почивка в Левски

Бивш нападател на Левски: Играем по-добре от ЦСКА!

Левски натрупали задължения от 4 млн. към НАП при Тодор Батков

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P