Всички новини Футбол Свят

Наставникът на Мароко: Ние сме Роки на Световното първенство

Селекционерът на Мароко Уалид Реграги коментира успеха на своя тим над Португалия.

Мароко е първият африкански тим, който ще играе на 1/2-финалите на Световно първенство, като отборът ще се изправи срещу Франция.

“Имахме ясен план за всички мачове – всеки трябва да работи. Мисля, че играчите никога не са бягали толкова много през живота си, колкото го направиха срещу Португалия. Не бяхме толкова добри, колкото срещу Испания, но когато вложиш сърцето си, създаваш шансове. Ние се превръщаме в отбора, който всички обичат на това Световно първенство – ако покажете тази страст, желание, вяра, можете да успеете. Моите играчи го показаха.”

“Победихме Испания, Португалия, Белгия, без да допуснем гол. Но това не е чудо, а плод на усилена работа. Направихме нашите хора щастливи и горди, нашия континент щастлив и горд.”

“Когато гледате филма за Роки, заставате зад Роки заради неговото сърце и отдаденост. Ние сме Роки на това Световно първенство. Когато сте малък отбор, трябва да вярвате и да мечтаете. Отправихме голямо послание към света. Светът е Мароко в момета”, коментира 47-годишният футболист.

“Защо да не мечтаем за титлата? Ако нямаш мечти, няма да стигнеш до никъде. За нас е важно, че дадохме пример на всички африкански отбори.”

“Срещу Португалия знаехме, че ще ни бъде много трудно. Те са сред най-добрите отбори в света. Ние можем да създадем проблеми на всеки тим в света. Като изключим автогола срещу Канада, нито един противник не е вкарал гол в нашата врата.”

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P