Последни новини
Неделев спасява бюджета на Ботев

Положението в Ботев Плов­див не е никак розово. За това алармира старши треньорът на канарчетата Николай Ки­ров още преди две седмици. В интервю пред „Тема Спорт“ той заяви, че не знае нищо око­ло селекция, подготовка и на­пускащи. Анонсираното придо­биване на акциите от Георги Самуилов продължава да не се случва.

 

 

Затова и от Ботев ще при- бегнат до познат метод – про­дажба на играчи за подсигуря­ване на бюджета за следващия сезон. Както е известно, канар­четата отпаднаха от Славия за купата и са далеч от чет­въртото място и класиране на бараж за Лига Европа.

 

 

Почти сигурно на тезгяха ще бъде сложен Тодор Неделев. Два клуба от чужбина вече ис­кат национала. Преди дни тийм мениджърът на Ботев Пд Асен Караславов обяви, че Неделев трудно ще бъде задър­жан. Както е известно, преди година той бе откупен от Майнц 05. Немците обаче запа­зиха 60 процента върху права­та при бъдещ трансфер. Тол­кова плащат те и от заплата­та му в момента. Жълто-чер­ните поемат 10 хиляди евро от възнаграждението, което сериозно тежи на бюджета. Затова не е изключено клубът да приеме оферта за играча.

 

В последните години Ботев продаде Жоао Паоло, Косоко и Диого Виана с цел запълване на клубната каса.

 

В същото време стана ясно, че в последните дни старши треньорът Николай Киров-Белия и президентът Ангел Палийски са имали сериозни спо­рове около бъдещето на канар­четата. Двамата доста че­сто дори се карали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *