25/07/2024
efbet ЛигаВсички новини

От Берое поискали по 2000 лева от всяко дете, ако иска да остане в школата

От Берое поискали по 2000 лева от всяко дете, ако иска да остане в школата, Football24.bg

Преди 5 дни се заформи сериозен скандал по време на контролата между Берое и Етър. Родители на деца от школата на заралии нахлуха на терена през първата част и временно прекратиха проверката.

Тогава излезе информация, че те са недоволни от работата и отношението на ръководството спрямо подрастващите, но без повече подробности.

Оказа се, че конкретната причина, която преляла чашата, е свързана с пари. Sportal.bg пише, че шефовете на Берое са поискали по 2000 лева от всяко дете, за да продължи да тренира в ДЮШ. Условието било те да бъдат платени до две седмици. 800 лева уж струвала екипировката за следващия сезон, за която се твърди, че всъщност е с реална цена от 300 лева, а останалите 1200 лева били такси за една година напред.

В школата тренират около 200 деца и родителите заподозрели ръководството, че с тази сума то искало да плати част от задълженията към южноамериканската колония в първия тим, а не да инвестира в ДЮШ, където нямало елементарни пособия за тренировки.

Публична тайна е, че Берое е обхванат от сериозна финансова криза, клубът дължи пари на много хора и фирми, а две от превозваческите дружества категорично отказват да извозват първия отбор и ДЮШ, защото ръководството не плаща.

Очакванията са, че утре ще се проведе среща между родителите и собственика на клуба Ернан Банато, на която да се разискват проблемите в ДЮШ. Припомняме, че школата е и без треньори след масово напускане на специалисти през последния месец.

Другата новина от Стара Загора е, че тези дни хора от лицензионната комисия към БФС отново ще прегледат документите на клуба. Причината е, че заралии имат доста задължения и не е много ясно дали няма да се разпаднат след старта на сезона. Именно това плаши хората от футболния съюз и идеята е да бъде избегнат подобен сценарий.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P