efbet Лига Всички новини

От Пирин: Няма вариант да фалираме

От Пирин очакват кандидати, които да станат съакционери на мажоритарния собственик Пол Белогур. Това призна изпълнителният директор на “орлетата” Велислав Елезов. Той обаче декларира, че клубът няма да изчезне от футболната карта така, както му се случи два пъти през този век. 

“Всяко акционерно дружество потенциално може да бъде продадено и не виждаме място за притеснения сред привържениците, които ежедневно ни заливат с въпроси по телефона утре ли фалираме, или вдругиден. Искам да ги успокоя, че такава хипотеза не съществува. Дори да допуснем, че се появи екстремна ситуация, ние вече реализираме собствен приход, който е рекорден за 2022 година, и такова нещо аз не помня да се е случвало от десетилетия. На този етап клубният бос Пол Белогур по-скоро търси партньори, а не да хвърли в коша всичко и да си тръгне”, заяви Елезов пред struma.bg. 

От школата на Пирин, която се финансира от общината, пък излязоха с декларация. “Ръководството на ДЮШ държи да поясни, че школата на клуба не подлежи на продажба и продължава да бъде собственост на Община Благоевград и под нейно ръководство. Благодарение на отличното ни сътрудничество финансовото състояние на академията е стабилно”.

Елезов коментира и казуса с освободените петима футболисти след края на есенния дял от първенството. Двама от тях – Китан Василев и Емил Янчев, са скъсали договорите си по взаимно съгласие. Вече бившите асове на “орлетата” Николай Бодуров, Станислав Костов и Юлиян Попев все още се дърпат.

Свързани новини

Пирин удари Ботев Враца в контрола

Феновете поискаха и Пирин отмени контролата със северномакедонците

Феновете на Пирин: Недопустимо е да играем контрола със северномакедонци

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P