Последни новини
Паро: ЦСКА е длъжен да елиминира Левски

Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов изгледа вечното дер­би за купата от трибуните. След двубоя Паро даде ин­тервю за „Тема Спорт“, ка­то коментира представяне­то на ЦСКА.

 

Г-н Никодимов, отново ви виждаме на стадиона, но ЦСКА не ви даде повод за ра­дост. Кога за последно бяхте на мач на отбора?

  • Миналата година беше, просто през повечето време съм в провинцията, но редовно гледам мачовете по телеви­зията. Остава горчилка от дербито, но за щастие има и реванш. ЦСКА още лъкатуши. Не е стабилен, не успява да изи­грае 6-7 мача на равно ниво. във всеки двубой отборът мо­же да ти поднесе някоя непри­ятна изненада.

 

Защо ЦСКА загуби дербито за купата?

  • Този анализ трябва да си го направят в щаба и ръковод­ството. Това, което видях ка­то страничен наблюдател, бе­ше слаба и неориентирана игра на ЦСКА. Отбраната изобщо не ми хареса. Защото не се подсигуряваха. Особено при втория гол на Левски – не може топката да падне между двама защитници и никой да не покрие напада­теля. При първия гол пък тряб­ваше единият централен бра­нител да пресече центриране­то на Обертан. Това са инди­видуални грешки, но и отбо­рът като цяло не игра добре. Все пак нищо не е загубено, ЦСКА все още има някакъв шанс да продължи напред. Турнирни мачове са, нищо не се знае в реванша. Лошото е, че ЦСКА не показа добро лице. И не само в защита, но и в ата­ка, защото почти не създаде положения. Да стягат колани­те и да се вдигнат. Яд ме е най-вече затова, че отборът не беше на нивото на публика­та. Много рядко съм виждал такава подкрепа от трибуни­те. Даже по време на мача си говорихме с Пламен Марков, че нас навремето ни освиркваха дори и да сме водили с 3:0. Ако видеха, че не си даваме много зор, и веднага ни подкарваха. Докато сега от първата до последната минута привър­жениците не спряха да пеят, въпреки че отборът губеше. Браво на тези хора, но трябва и футболистите да са на тях­ното ниво.

 

Доколко повлияха многото кадрови проблеми?

  • Да, липсваха някои титуля­ри, но в крайна сметка от за­местниците се очаква да пока­жат, че заслужават място в отбора. Резервите трябваше да демонстрират поне близко ниво до това на титулярите, а аз не видях да го направиха.

 

Ще се отразят ли двете поредни загуби на атмосфера­та и посещаемостта на юби­лея?

  • Юбилеят няма да избяга и ще се организира по план. Дано поне купата да задържим като възможност за трофей, защо­то в шампионата ще е много трудно. Неприятно ми е да го кажа, но според мен купата остана единствената реална възможност да спечелим нещо този сезон. А с тази загуба и това не е сигурно… В Разград изпуснахме готов мач, иначе щяхме да сме на едно ниво с Лудогорец. Но реално ЦСКА изтърва първенството още в двубоите със Славия, с Пирин, с Етър… Лудогорец е малко по- добър отбор и несъмнено по- сработен. Не ми се вярва да загуби 6 точки, а още повече че и ЦСКА не бива да допуска грешка. Така че купата е шансът на отбора за трофей. ЦСКА е задължен да елиминира Левски в реванша. С амбиция и хъс нещата се получават. Ви­дяхме го с Рома. Да се мобили­зират, защото предстоят 20 дни, включвам и юбилея в тази сметка, които ще са решител­ните и могат да спасят сезона на ЦСКА.

 

Видяхте ли треньорски грешки от страна на Стамен Белчев в дербито?

  • Чакайте сега, ние треньор­ските указания и поставените задачи не ги знаем, че да анали­зираме. Белчев няма да им е ка­зал на играчите: „Оставете нападател да мине между двама от вас и да вкара гол“. Тези не­ща се учат още при децата. Нека да оставим треньорите да работят на спокойствие, а ръководството ще си прецени дали това са правилните хора или не.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *