efbet Лига Водещи новини Всички новини

Петев: Борих се като лъв!

Бившият селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев гостува в най-популярното предаване в страната “Централен дневник” по FACE TV. Родният специалист разкри, че е останал изненадан от решението договорът му да не бъде подновен, но го приема и е сигурен, че Господ ще го награди в бъдещите му проекти, защото е работил почтено и отдадено.

“Не знам кой ме освободи и защо! Борих се като лъв, за да променя образа, който беше в началото. Създадохме фантастична атмосфера с играчите и затова постигнахме резултата в Лигата на нациите! Гордея се с това, което направихме! Бях изненадан от онова, което Съюзът направи, но не зависи от мен и не ми се случва за пръв път”, каза Петев и допълни: “Говорих с Вик Желкович. Той ми каза, че договорът ми няма да бъде подновен и ще се търси ново лице с нова енергия. Не попитах защо… решението си е решение. Бладогарих му за сътрудничеството и пак кавам: Гордея се с всичко, което направих! Всички знаем какво се случи в началото… Не знам кой беше по-лош тогава – коронавирусът или аз! Останах обаче, защото от една страна вярвах, че с тези играчи мога да постигна резултат, а от друга, защото нямах право да оставя в труден момент човекът, който ме е поканил. Аз съм такъв”, каза още Петев.
Водещият опита да провокира треньора да разкрие нещо за намесата на политиката в управлението на футбола в Босна, но нашият специалист няколко пъти повтори, че не може за вземе отношение по нещо, с което не е наясно. Той бе категоричен, че никой не му се е бъркал при избора на футболисти. Призна, че е имал различни препоръки, но решението винаги е било само негово. Петев бе категоричен, че е чувствал подкрепата на най-големите звезди в състава си. Той пожела успех на новия селекционер Фарух Хаджибегич и на играчите по пътя към участие на Евро 2024.

“Призовавам го да не прави промени. Отборът върви и трябва по най-добрия начин да използва това, което с отбора свършихме в последната година. Направихме нещо, което нито в клуб, нито в национален отбор правят. Пуснахме петима млади футболисти накуп и паралелно с това постигнахме и добри резултати. Босна и Херцеговина е в Лига “А”, където ги няма Франция и Англия”, каза още Петев.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P