Последни новини
Порточанов подкрепи Боби Михайлов

Бившият президент на Нефто­химик, който бе в основата на бума на бургаския футбол, и член на Изпълкома на БФС – Христо Порточанов, говори за това как вижда футбола в мо­мента. Той има мнение за предс­тоящия изборен конгрес на фут­болната централа, както и за всичко актуално около най-попу­лярната игра.

„За какви промени във футбола да говорим, когато няма футбол. Ако въпросът е да­ли да сменим Боби и да сложим някой друг, това е излишно зани­мание. За мен този конгрес е из­лишно харчене на пари. Проме­ни могат да настъпят в Изпълни­телния комитет. Президенти и собственици на клубове нямат място и мисля, че ще излязат от­там“, заяви Порточанов в предаването „Код Спорт“ по TV+.

„Като ръководител е Боби, няма друг. Действително утвърден ръ­ководител, израсна много, нап­рави изключително добри контакти на европейски и световно ниво в УЕФА и ФИФА. Прави добро за футбола ни, въпреки че няма футбол. Мисля, че като ця­ло вината не е в Боби или в Из­пълкома. Когато държавата ре­ши да направи футбола приори­тет, тогава ще се оправи. Засега тя не слага спорта сред приори­тетите“, каза още бившият шеф.

„Уважавам много Любо като футболист. Много се зарадвах, когато разбрах, че е поел втория отбор на Валенсия с много доб­ро възнаграждение. Някой веро­ятно го е подвел. Иначе нямам обяснение защо го прави. Искат да махнат Боби – защо? Той е направил име в тези среди в УЕФА и ФИФА. Член на Изпълни­телния комитет втори мандат, член на Съдийската комисия, по­могнал е много в тази комисия. Имаме информация колко по­могна на ЦСКА, за да стане то­ва, което е сега. Опита се да по­могне, за да не отидат в този тригодишен цикъл и да нямат право да участват в Европа. До- колкото знам, направи среща на сина на един от собствениците в Атина. Но там има правила, за разлика от нас”, заяви още Порточанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *