Последни новини
Президентът на Марица се оттегля след края на сезона

Президентът на Марица Пловдив Христо Христов обя­ви, че смята да се оттегли от футбола след края на сезона. Босът коментира ситуация­та при кършиакалии, както и бъдещето на отбора.

„Наблюдавах контролите и съм много доволен от начина, по който играе Марица в мо­мента. Момчетата добиха самочувствие, видяха, че няма непреодолими съперници. Ми­сля, че вторият полусезон ще се представим много по-доб­ре. Моето желание беше да привлечем опитни играчи с оглед на това, че в първите мачове във Втора лига пока­захме страх и уплаха от съ­перниците. След това привля­кохме Костадин Дяков и с Йор­дан Христов и Кирил Акалски вече има повече самочув­ствие и стабилност в игра­та”, каза Христов пред plovdivnews.net.

Президентът обяви, че бра­зилецът Габриел Афонсо, кой­то е брат на играча на Ботев Пд Густаво Афонсо, ще остане в тима, след като бе на проби.

„За първи път има бразилец в отбора. Наблюдавахме го, смятаме да продължи да се състезава с нас. Имаме предварите­лен разговор с него и ще направи всичко възможно да получи необходимите доку­менти и да заиграе за нас официално през Втория полусезон“, каза Христов.

Той заяви, че се очаква до 2 седми­ци да стане ясно дали Марица ще се завърне на своя стадион за мачовете през пролетта, след като досега домакин­стваше в Коматево.

„Тази седмица ще бъде нас­рочена последната комисия на община Пловдив и да се надя­ваме, че всичко ще е наред. До 2 седмици трябва да имаме необходимия документ. В края на май Марица определено ще бъде в средата на таблицата във Втора лига. Бъдещето на Марица е светло. Лично аз обаче искам да обявя, че в края на сезона смятам да се отте­гля от футбола. Дотогава аз ще изпълня всички поети анга­жименти към отбора, към футболисти, към доставчици. Няма да има абсолютно никак­ви притеснения. Мисля, че от­борът заслужава човек с пове­че опит във футбола и финан­сово no-стабилен. За да се из­държа отбор във Втора лига, са необходими повече сред­ства. За момента това нещо го правя сам. Първата причи­на е семейна. Пренебрегвам изключително много моето семейство. Аз държа на моята съпруга и моите деца, а в мо­мента не им отделям до­статъчно време. Втората причина е финансова, разбира се“, каза босът на втородивизионния клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *