Всички новини Ла Лига Футбол Свят

Рамос сложи край на кариерата си в националния отбор!

Серхио Рамос обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор. Той се е обадил на националния селекционер Луис де ла Фуенте и го е информирал за решението си.

Рамос е ирачът с ай-много мачове в историята на Испания.

“Дойде време, време да се сбогуваме с националния отбор, нашия скъп и вълнуващ отбор. Тази сутрин ми се обади настоящият треньор, който ми каза, че няма да разчита на мен, независимо какво ниво мога да покажа или как ще продължа спортната си кариера.”


“С голямо съжаление, това е краят на едно пътуване, което се надявах да е по-дълго и да завърши с по-добър вкус в устата, наравно с всички успехи, които постигнахме с фланелката на тима. Смирено вярвам, че кариерата ми заслужаваше да приключи поради лично решение или защото представянето ми не е на ниво, което заслужава националният ни отбор, но не поради възраст или други причини, които, без да съм ги чувал, съм чувствал. Тъй като да си млад или по-малко млад не е добродетел или недостатък, то е просто временна характеристика, която не е непременно свързана с представянето или способностите.”

“Гледам с възхищение и завист към Модрич, Меси, Пепе… същността, традицията, ценностите, меритокрацията и справедливостта във футбола.”


“За съжаление при мен няма да е така, защото футболът не винаги е честен и футболът никога не е просто футбол.”

“Заради всичко това приемам решението с тази тъга, която искам да споделя с вас, но също и с високо вдигната глава и много благодарен за всички тези години и за цялата ви подкрепа. Нося със себе си незаличими спомени, всички титли, за които сме се борили и празнували заедно, и огромната гордост да бъда испанският играч с най-много мачове с фланелката на тима. Този щит, тази фланелка и тези фенове, всички вие, ме направихте щастлив. Ще продължа да аплодирам страната си от вкъщи с емоцията на привилегирован човек, който е успял гордо да я представлява 180 пъти. Благодаря от сърце на всички, които винаги сте вярвали в мен!

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P