Последни новини
Ривалдиньо: Имам кръв на победител

Новият нападател на Левски Ривалдиньо даде интервю пред клубната телевизия. Синът на бразилската легенда Ривалдо заяви, че има шампионски гени и това ще му помогне на Терена“. Той посочи, че се чувства най-комфортно на върха на атаката. За този пост при сините ще спори с друг играч, дошъл през зимата – Станислав Костов, както и с румънеца Серджиу Буш. Ривалдиньо изненадващо заяви, че баща му познава страната ни и е бил няколко пъти тук. Мо­же би Ривалдо е посещавал България като турист… или пък новото попълнение на сините се е объркал.

Ривалдиньо, добре дошъл в Левски. Как се чувстваш, след като трансферът бе финализиран?

– Благодаря, добре съм. Чув­ствам се много щастлив да съм част от Левски. Знам, че привържениците на отбора го подкрепят докрай. Сигурен съм, че ще подкрепят и мен. С тяхна помощ ще бъдем много по-силни. Трябва да сме единни.

Какво знаеш за треньора?

–              Наясно съм, че Делио Роси е много добър наставник. Знам, че преди това е работил в италианския Лацио. Ще дам всичко от себе си, за да му по­могна да постигнем заедно ус­пехи. Сигурен съм, че има много неща, които да науча от него.

 

Разкажи ни нещо повече за кариерата си?

– Професионалната ми ка­риера започна 8 Можи Мирим (б.р. – в този тим играе рамо до рамо с баща си Ривалдо), след това играх за Коринтианс. Отидох в Португалия, за да стана част от Боависта. След това се върнах в Бразилия и се състезавах за Интернасионал Порто Алегре. За последно защитавах цветовете на Ди­намо Букурещ. И ето ме сега 8 Левски.

 

Какви са амбициите ти с Левски?

Знаете ли, имам кръвта на победител, както се казва. Мо­же би е заради баща ми. Но точно заради този ген целта ми е да стана шампион с Лев­ски.

 

Посъветва ли се с баща си за този трансфер?

– Да. През цялото време бях в контакт с него. Той е изцяло запознат с моите дела и ми да­ва ценни съвети. Каза ми много хубави неща за Левски, защото той познава страната и е бил няколко пъти тук. Според него трансферът ми в Левски е огромна възможност за мен, за­щото съм дошъл в най-големия клуб в България.

 

На коя позиция предпочи­таш да играеш?

–              Играя централен напада­тел, номер 9 съм. От начало­то на кариерата си до Динамо Букурещ винаги съм бил с така­ва фланелка на гърба си. В Дина­мо бях номер 10, ползваха ме като втори нападател. Козмин Контра (б.р. – вече бив­шият треньор на Динамо и на­стоящ селекционер на Румъ­ния) ме научи да действам там. Така че мога да играя и на тази позиция, ако треньорът прецени.

 

Пожелай нещо на фенове­те.

–              Пожелавам им да сме щаст­ливи през сезона. С тяхна по­мощ ще сме по-силни. Надявам се да направя така, че да се гордеят с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *