Последни новини
 Ривалдо: Синът ми ще спечели трофея

Бразилската легенда Ривалдо, който е носител на „Златната топка“ за 1999 го­дина и световен шампион за 2002 година, вече е в София, за да гледа днешния финал за купата. Той кацна в понедел­ник в 2 ч. след полунощ и бе посрещнат на летището от изпълнителния дирек­тор на Левски Красимир Иванов. Синът на Ривалдо – Ривалдиньо, от тази зима е играч на Левски, а в послед­ния кръг с Ботев вкара и пър­вия си гол. Бившият футбо­лист отговори на няколко въпроса на медиите. Ривал­до ще си замине от България утре сутринта. За съжале­ние на легендата синът му няма да играе във финала.

 

Ривалдо, добре дошъл в Бъл­гария. За първи път ли сте в страната ни?

  • Да, за първи път съм тук и съм много радостен, че дойдох. Ще гледам на живо отбора на сина ми и затова съм много щастлив.

 

Очаквате ли в сряда Ривал­диньо да играе?

  • Не знам. Той имаше опреде­лени проблеми, но в последния мач взе участие през второто полувреме. Дано всичко е наред и да може да играе и във фина­ла.

 

Преди дни Ривалдиньо вкаpa първия си гол. Колко важно беше това за него?

  • Да, много беше важно. Вина­ги е от значение да вкарваш го­лове. Дано всичко е наред сос здравето му и да бъде на 100 процента, защото той е играч, който има голямо бъдеще пред себе си.

 

Какво е мнението ви за Лев­ски?

  • Синът ми ми каза само хуба­ви неща за отбора. През този сезон в първенството тимът играе сериозно, а е и на финал за купата. Надявам се, че ще спе­чели.

 

Щастлив ли сте, че Ривал­диньо е част от Левски?

  • Да, много съм щастлив, но по-важното е, че синът ми е щастлив да бъде част от този отбор. Само да е здрав и на 100 процента, това е важното.

 

Кое е по-добре за него – да остане в Левски и в българско­то първенство, или да смени отбора и шампионата?

  • В момента е тук и мисли са­мо за представянето си в бъл­гарското първенство, което според мен е на добро ниво. Но ако се представя на ниво, може да премине в друг по-добър от­ бор. За целта обаче трябва да работи здраво.

 

Вашата прогноза за резул­тата на финала срещу Сла­вия?

  • Не мога да знам какво ще стане, но искам и вярвам, че отборът на моя син ще спечели трофея. Трудно е да се прогно­зира такъв мач, защото е фи­нал, а те се играят трудно. Ще видим какво ще стане.

 

Какво мислите за треньора на Левски Делио Роси и запоз­нат ли сте с него?

  • Не знам много, но информа­цията ми е от това, което ми казва моят син. Той е щастлив, че този италианец му е тре­ньор.

 

Ще облечете ли фланелка на Левски с името на вашия син за мача?

  • В момента пристигам от Барселона и не знам още.

 

Какво мислите за последно­то Ел Класико между Барсело­на и Реал Мадрид?

  • Спокоен мач, Реал нямаше кой знае колко шансове, Барсе­лона вече беше станал шам­пион, но стана хубав мач. Как­то за феновете, така и за игра­чите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *