22/07/2024
Водещи новиниВсички новиниФутбол Свят

Роналдо: Искам да бъда футболист, който помага на другите

Роналдо: Искам да бъда футболист, който помага на другите, Football24.bg

Суперзвездата Кристиано Роналдо коментира пред официалния сайт на УЕФА стила си на лидерство, както и очакванията си от Европейското първенство в Германия.

“Всяка година се опитвам да подобря определени неща. Мисля, че съм завършен футболит, но винаги имам какво да подобрявам. С възрастта започваш да губиш някои способности, но трябва да се адаптираш. Това е ключът. Ако даден играч иска да има дълголетие, той трябва да има силна адаптивност и характеристиките за тази адаптация. Това се опитвам да направя. Не е случайно, че играя на най-високо ниво от 20 години.”

“Всеки професионален футболист има свой стил на лидерство. Лидерството се основава на това кои сме, как се чувстваме и какво сме научили по време на нашето пътуване като професионалисти. Опитвам се да водя състава по най-полезния и продуктивен начин. Искам да бъда футболист, който помага на другите. Някой, когото могат да гледат, да го възприемат като модел за подражание. Затова трябва да съм добър професионалист.

“Не обичам да говоря много, а да показвам кой съм. Когато дойде напрежението е важно да знаете кога да смъмрите другите или да ги подкрепите. Стилът на лидерство е много личен, но в този отбор на Португалия има много лидери по свой собствен начин.”

“Вярвам, че Португалия може да спечели Европейското първенство. Вярвам, че можем да донесем много радост на феновете ни. Имаме изключително талантлив състав, но само талантът не е достатъчен за победа. Имаме всички необходими съставки, за да триумфираме, ала ще правим всичко стъпка по стъпка.”

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P