Последни новини
Роси пред ветераните: Целта ми е да изградя отбор, който да печели титли

Старши треньорът на Лев­ски Делио Роси се срещна с част от ветераните на клуба. Ита­лианският специалист бе до­шъл на сбирката с целия си щаб – помощниците феделе Лемони (асистент), Матиа Винченци (кондиционен треньор) и Доменико Ботичела (треньор на вратарите), като присъства и преводачът Ангел Баялцалиев. Сбирката бе инициирана от ня­кои от легендарните бивши играчи на сините. На нея присъ­стваха Меци Веселинов, Сте­фан Павлов-Фифи Перото, Александър Костов, Ангел Станков, Кирил Ивков, Георги Цветков, Воин Войнов и други. С встъпителни думи започна бившият нападател и треньор на сините Ангел Станков:

„Рад­ваме се, че уважихте поканата ни да се запознаем. Искахме чрез тази среща да засвидетел­стваме уважението си към вас и да изразим благодарности за работата, която вършите с отбора. Няма как да не отбеле­жим подобрението в играта на тима в последните мачове. Тази година легендата на клуба Георги Аспарухов щеше да на­върши 75 години. Искам да ви пожелая в края на сезона да спе­челим трофей. Това ще донесе много радост и ще бъде нещо като подарък за този голям български футболист“, заяви Станков.

Делио Роси изрази благодар­ността си за инициативата и каза, че ще се опита да сбъдне желанието на ветераните:

„Пожелавам си да спечелим трофей. Моята цел е да изгра­дя един отбор, който да пече­ли титли. Но аз съм още по-ам­бициозен от това, защото да се спечели веднъж, може да се случи на всеки. Но да се създаде тим с манталитет, който да печели постоянно, не е работа за всеки. Аз имам нужда от мал­ко вяра в това, което правя. Може би и някоя молитва ще ми е от полза. Благодаря ви!“, завърши наставникът на сини­те.

През есента Роси отнесе до­ста критики заради дефанзивната игра, която практикува­ше отборът. Именно подоб­рението на нападението бе един от акцентите по време на зимната подготовка. За цел­та италианецът изпробва две нови схеми – 4-3-3 и 4-4-2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *