Последни новини
Сменят формата на Втора лига

БФС твърдо е решил да въведе нов формат на Втора лига от следващия сезон, разбра „Тема Спорт“. Почти сигурно броят на тимовете във втория ни ешелон ще бъде увеличен до 20. Остава това да бъде обсъдено и официализирано на следващия Изпълком, който се очаква да е след около месец. Основната дилема е дали да е една група от 20 отбора или две по 10 – Западна и Източна, за да се намалят разходите на клубовете около пътуванията им из страната.

 

Така освен четирите победителя в Третите лиги още няколко аматьорски клуба се очаква да получат покани за участие. Сред тях са Севлиево и Спартак Варна. На първите вече е било съобщено от Зоналния съвет във Велико Търново за сыцествуващата вероятност, като е бил обсъден най-вече финансовият въпрос. През лятото пък стадионът на соколите ще бъде основно ремонтиран от държавата и не е изключено варненци също да станат част от Втора лига за 100-годишнината си, която е в края на август.

 

Хебър Пазарджик, който в момента е на три точки зад лидера на Югозапад ФК Централен спортен клуб на армията 1948, също се очаква да получи покана. БФС е питал и някой от тимовете в елита за евентуално създаване на дублиращи отбори. Сред опциите са Левски, Берое и Ботев Пловдив. Преди време от „Герена“ имаха подобно намерение. В момента с втори тим във втория ни ешелон е само Лудогорец. Преди два сезона такива имаха още Литекс и ЦСКА. Развитие по въпроса с промените във Втора лига се очаква да има в началото на месец май. За последно през сезон 2011/12 имаше две Б групи – Източна и Западна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *