Всички новини Втора лига

Спартак Плевен с позиция след тежкото наказание

От Спартак (Плевен) излязоха с мигновена реакция след наказанието на Дисциплинарната комисия заради мача с Локомотив (София). От органа към БФС отсъдиха глоба в размер на 4250 лв и два мача лишаване от домакинство.

Ето какво написаха от Спартак:

Уважаеми привърженици и колеги,

Днес ДК към БФС обяви решенията си за наказания след мача за Купата на Република България срещу Локомотив София.

Според едно от решенията сме наказани с имуществена санкция в размер на 500 лв. за нарушение, за което имаме категорични доказателства, че не сме извършили, но никой от БФС не ни уведоми, че сме обвинени на това основание, нито пък ни дадоха право да се защитим.

Според другите две решения сме наказани съвкупно с лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкции в размер на 3750 лв. за навлизане на публика на пистата, довело до нанесен удар на служебно лице, които също оспорваме.

Ръководството на ОФК Спартак гр. Плевен намира за неприемливо и недопустимо такива тежки наказания да бъдат налагани без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата, в подкрепа на обвинението и да упражним правото ни на защита.

Изискали сме решението с мотивите и доказателствата, които са довели до тези тежки наказания. Очакваме БФС да ни съдейства, за да получим препис от цялата преписка както БФС постъпи в сходни ситуации с ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Левски.

Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване в едноседмичен срок.

С уважение:

УС на “Спартак” (Плевен)

Свързани новини

Спартак Плевен привлече нападател от Литекс

Спартак Плевен удари Вихрен в контрола

Беласица с минимална победа над Спартак Плевен

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P