Последни новини
Спас Русев призова феновете към търпение

Собственикът на Левски Спас Русев дaдe интервю пред агенция Блиц. Пред управителя на агенция­та Ивайло Крачунов босът на сините говори за бизнес обстановката у нас. Не бе подмината и тема­та за футбола. Ето какво заяви Русев по темите, свързани със сините.

Г-н Русев. Левски е на тре­то място в първенството. Имат ли сили сините да са конкурентоспособни в борба­та за титлата?

–              На този въпрос би трябва­ло да отговоря с „Да“. Това са стандартните и банални кли­шета, че за Левски всичко ос­вен спечелване на титлата се смята за неуспех. Вижте какво – Левски е в процес на пре­структуриране и обновяване. Разбирам, че феновете, и то с основание, искат час по-скоро високи резултати. И аз ги ис­кам, но за съжаление във фут­бола има цикличност, така че ще трябва да бъдем малко по- търпеливи. Но аз съм оптими­стично настроен!

Вие лично ли се занимавате с трансферите, както с прив­личането на Габриел Обер- тан и Жорди Гомес?

–              Участвам много активно в този процес! Но, разбира се, за­читам и мнението на специа­листите, които имаме в клуба, относно спортно-технически­те качества на футболисти­те, които ние привличаме и се опитваме да привлечем.

Да очакваме ли нови силни попълнения в Лев­ски до края на зимния трансферен прозорец?

–              Силно се надявам, че ще имаме отново възмож­ност да зарадваме наши­те привърженици и да за­силим интригата в оста­ващите няколко месеца до края на първенството.

Ръководството на Левски застана твърдо зад кандидатурата на Бо­рислав Михайлов за пре­зидент на БФС, но фено­вете застанаха на про­тивоположна позиция.

Защо се получи размина­ване в позициите?

Изразяването на мне­ние не изразява разминаване в позициите. Това е част от демокрацията. Разбира се, феновете имат право да изразят своето ста­новище. Ние обаче не можем да не застанем зад нашите легенди. Боби Михайлов и неговото семейство са дали много на клуба и не можем да не за­станем зад него. Въпросът оба­че е в друго. В Англия напри­мер, ако направите една анке­та, ще установите, че много малко от феновете знаят за ръководството на футболната федерация, защото малко се интересуват от този въ­прос. Там, където футболът е на ниво и проблемите се реша­ват на терена в стил на феър­плей, там администраторите, чиновниците и съдиите имат много малко влияние И обратното – там, където нивото на футбола е много ни­ско, там на преден план са чи­новниците и съдиите. Ние, собствениците на клубове, трябва да се опитаме да вдиг­нем рязко нивото на футбола в България. Тогава ние ще ста­нем независими и темата за това кои са съдиите и чинов­ниците ще стане по-незначи­телна.

 

Честно ли е българското първенство?

Чувам най-различни неща. Да, идвали са и при мен с най- различни предложения. Аз оба­че в такъв тип игри не участвам. За мен това, което искам да направя, е Левски да е силен отбор и да спечели мачовете си с игра, а не със задкулисни действия!

Оптимист ли сте, че в следващите години Левски отново ще е участник в Шам­пионската лига?

–              Аз не мога да не съм опти­мист. Ако аз не съм оптимист, то не бих бил в Левски. Това е нашата цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *