Водещи новиниВсички новиниВтора лига

Стана ясна съдбата на Литекс след ерата на Гриша Ганчев

Стана ясна съдбата на Литекс след ерата на Гриша Ганчев, Football24.bg

Футболният отбор на Ловеч ще продължи да участва във Втора лига, след като Общината прие като дарение от дружество “Ловеч-спорт 96“ градския стадион, тренировъчната база с прилежащите ѝ терени и сгради и придоби безвъзмездно и собствеността на фирмения клуб Литекс. Това обяви кметът на Ловеч Страцимир Петков.

Той обясни, че в най-скоро време ще се насрочи Общо събрание на сдружението “Футболен клуб Литекс – Ловеч” и ще се избере нов Управителен съвет. Той ще реши какво да бъде името на отбора, тъй като желанието на дарителите е да не бъде Литекс.

“Няма да е пречка промяната на името за участието на отбора в “Б” група. Стадионът има лиценз, осигурено е и финансирането”, заяви кметът пред БТА.

Страцимир Петков посочи, че отборът ще се издържа основно със спонсорство. Разговарял е с двама бизнесмени – местен и от  София.

“Необходимите средства са смущаващо много, но тръгваме с оптимизъм. Амбициите на отбора са не само да играем в “Б” група, а да борим шестицата“, каза още градоначалникът.

Той добави, че е разговарял вече с един треньор, който да поеме отбора, както и с настоящите футболисти. Футболната школа ще се запази и ще се привличат още играчи.

“В края на юли стартираме новия сезон. Най-вероятно ще имаме три контроли през лятната подготовка, а треньорът ще е известен до 10 дни”, обясни Страцимир Петков.

По думите му ще се предостави възможност на феновете да предложат цветовете, емблемата, името на отбора. За целта утре кметът има среща с тях.

“Когато отборът беше взет от Гриша Ганчев, никой от нас не си е представял, че ще стигне до европейски клубни турнири и ще имаме такъв стадион“, коментира още Страцимир Петков. 

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P