efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Станислав Генчев: Благодарен съм, че Левски избра мен и ще се опитам да оправдая очакванията

Станислав Генчев: Благодарен съм, че Левски избра мен и ще се опитам да оправдая очакванията, Football24.bg

Наскоро назначеният старши треньор на Левски Станислав Генчев каза, че на утрешната първа тренировка от 18:00 ч. няма да бъде представен нито един нов футболист. Пред „Дарик“ Генчев заяви, че сините били договорили играч от чужбина, на когото му престояло да лети до България, но оферта от Турция в последния момент с двойна заплата го отказала от сините.

Жив и здрав съм, работата тече. Всичко е наред. Работата започва официално утре. При мен не е спирала. Отборът се нуждае от селекция и програма. Изисква се много време и усилия. Основополагащи са как ще се представи отборът през сезона.

Развълнуван съм, защото Левски е било мечта за мен. Една от мечтите ми се сбъдна. Очаквам с нетърпение да започнем подготовка и да се наредят нещата. Има голяма разлика, когато ходя по улиците. Постоянно ме спират. Чувствам подкрепата им. Важно е за мен. Голяма отговорност е за мен и за моя екип, за да изпитват удоволствие от играта.

Отдавна моята съпруга знае, че футболът винаги е бил на преден план. За да успееш, трябва да си всеотдаен. Трябват лишения. Има лагери, пътувания. Семейството остава назад, но са свикнали с това нещо“

Аз винаги съм вярвал в моите възможности. Работил съм професионално в предишния ми отбор. Нормално е в Левски да има конкуренция и да се търсят различни варианти. Аз съм благодарен, че Левски избра мен и ще се опитам да оправдая очакванията. От Лудогорец не съм получавал оферта, имаше от други отбори, но Левски е над всичко“, заяви Генчев.

Той разказа и как се е стигнало до работата в последните му два отбора – Ботев Пловдив и Крумовград: „Искам да благодаря на един човек от София, благодарение на когото отидох в Ботев и Крумовград. Не мога да му кажа името. Благодарности към Крумовград за доверието и за начина, по който ми позволиха да работя. Когато треньорът чувства подкрепата на ръководството, нещата се получават. Крумовград е пример как трябва да се работи. Правим всичко възможно Алекс Колев да пристигне. Български футболист е, който знае какво означава Левски. Надявам се да стане част от Левски и шансовете са големи. Има други от Крумовград с качества, ще преценим дали някой ще пристигне. Всичко е въпрос на разговори. Проблемът с Луан е, че е с бразилски паспорт. Квотите са ни ограничени и трудно можем да си позволим футболист извън ЕС.

С играта си през пролетта и мястото си в националния отбор Серкан Юсеин показа, че може да играе във всеки един отбор, включително и Левски. За съжаление, утре няма да представя нито един нов, но се надявам до края на седмицата поне трима да представим. Имахме споразумение с един футболист, но в последния момент се появи оферта от Турция с двойно по-голяма заплата и отлетя за тях. Да се надяваме да няма подобни инциденти с другите“, заяви Генчев.

Той коментира и ситуацията с българските футболисти: „Зависи от конкретния футболист, но го няма този респект към Левски от футболистите. Преди всеки беше готов да тръгне пеша към София, за да подпишат с Левски. Повечето чакат оферти от чужбина. Трудно е да се привличат футболисти, но все още има такива, които биха искали да дойдат. Естествено, че имаме амбиции. Когато Левски печели титла, купа, играе в Европа, ще вдигне много рейтингът. Много по-лесно е да се привлекат и български, и чужди футболисти.

Най-важно е, че искаме качество, а не количество. Дори бройката им да е по-малка да са хора, които да вдигнат нивото. Анализираме внимателно хората да отговарят на един профил. Минимум искаме пет, но може и повече“, категоричен е новият наставник на сините.

Има тенденция в отборите до момента, че футболистите са ме изненадвали приятно. Надявам се това да се случи в Левски. Ще им обясним начина ни на игра. Подготовката е много важна. Когато разберат какво искаме, дават повече.

В съвременния футбол футболистите трябва да се адаптират към всяка една система. Трябва да имаме интелигентни футболисти. Винаги съм се съобразявал с качествата, които имаме. Левски най-вероятно ще играе с трима централни заради профила на играчите, които имаме“.

Той говори за вратарския пост в Левски: „За Милан Борян никога не е ставало въпрос да пристигне в Левски. Имаме достатъчно пари да си позволим футболистите, от които имаме нужда. Агентът на Пламен Андреев има правото да говори каквото си поиска. Всички футболисти ще получат шанс. Който покаже по-добра игра, ще играе. Искам да постигна резултати и ще играят най-добрите и които изпълняват изискванията ни. Засега е близо идването на вратар. Получи оферти от още отбори, обмисля вариантите, но смятам, че ще се получат нещата.

По принцип футболистите винаги очакват по-добра оферта. Левски е гранд в България, в София сме. В началото на трансферния прозорец всеки се ослушва за по-добра финансова оферта.

Много е трудно за един футболист през всичките шест месеца до декември да поддържа оптимална форма. В Лудогорец имахме равностойни вратари и можеше да се правят ротации“, каза още Генчев за вратарския пост.

Той продължи с разкритията за това, какви футболисти ще търсят „сините“: „Ще търсим човек на десния бек. Искам на всяка позиция да имам двама равностойни футболисти. Ляв бек не търсим. Където имаме един футболист, не търсим. Цунами може да играе централен защитник, когато се налага, но е ляв защитник. Най-трудно е да се намери централен защитник левичар. Бяхме се договори с такъв футболист, но в последния момент се появи много по-добра оферта. Краев е приключил за Левски. Нуждаем се от футболист с неговия профил. Левски трябва да е стабилен при статичните положения. Гледаме няколко футболисти. Има разговори с футболисти, но всичко е въпрос на време“.

„Не можем да си позволим футболист от Европейското първенство. Няма къде да гледаме на живо, затова само от видеозаписи. Всеки ще получи шанс на подготовката. След това може да има освободени“, каза наставникът на Левски.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P