efbet Лига Водещи новини Всички новини

Стенли: Цялата система е сгрешена! Никой не иска да инвестира в българския футбол

Стилиян Петров заяви, че връзката между Българския футболен съюз, клубовете и държавата трябва да се възстанови, за да започне да прогресира българския футбол.

В интервю за предаването “Арена спорт” той поясни, че проектът на кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов акцентира върху бизнес модела в българския футбол.

“Цялата система е сгрешена – начин на работа, изграждане на таланти, инвестиции. Много инвеститори не искат да инвестират в българския футбол, защото не виждат печалбата. За целта трябват кадри, които да знаят как да изграждат бизнес модел. Това е крачка, която сме приели и ще променим, щом Димитър Бербатов стане президент на БФС”, сподели той.

Бившият национал на Бълагрия твърди, че липсата на маркетинг идва от липсата на стойностен футболен продукт както на национално, така и на клубно ниво.

“Много държави и федерации се променят стъпка по стъпка. Кадрите, които ще навлязат ще дадат новата насока на българския футбол. Няма комуникация и партньорство между клубове, БФС и държавата. Няма партньори, които да дадат финансова инжекция. Българският футбол не функционира както на клубно, така и на национално ниво. Когато нямаш продукт е трудно да имаш маркетинг”, допълни той.

Стилиян Петров смята, че държавата не вижда организация в проектите на сегашното управление на БФС.

“Футболната инфраструктура в България е остаряла. Промяната е радваща. Феновете се борят за всяко едно решение. Много федерации работят с партньори. БФС и държавата не работят заедно. Държавата трябва да предложи частично партньорство, но БФС няма идеи. Затова ние сме готови с проектите. Държавата може да помогне само когато организацията върви в правилната посока. Явно държавата не го вижда в лицето на БФС”, добави той.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P