Последни новини
Стойчо Стоилов: Очевидно има криза в играта

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов гово­ри пред медиите след дву­боя с Пирин, а даде интервю и за предаването „Спортна треска“ по БНТ. Той призна в прав текст, че има осезаем спад в представянето на отбора през пролетта.

 

Г-н Стоилов, коментарът Ви за мача с Пирин?

  • Доста трудна победа. Рес­пект за играчите, за характе­ра, който показаха през Вто­рото полувреме. За шест дни изиграхме три мача, което не е по силите на Всеки отбор. При този. сгъстен цикъл е до­ста тежко, но го преминахме с три успеха и инфарктна побе­да. Имам обаче забележки, осо­бено към играта ни през първо­то полувреме. Влизаме отпу­снати в трети пореден дву­бой. Това са неща, които тре­ньорският щаб трябва да ана­лизира и да вземе мерки. В съ­щото време трябва да отдадем заслуженото и на Пирин. Те се представиха много по- добре от нас през първото по­лувреме. Владееха инициатива­та, имаха и добри ситуации. После вече характерът си каза думата.

Казахте, че за трети поре­ден път ЦСКА влиза отпусна­то, на какво се дължи това?

  • Факт е, че не играем добре от началото на пролетния се­зон. Пирин не е сред слабите отбори, все пак винаги се е сла­вел със своя дух, а на този стадион неизменно е трудно. Сти­га Пирин да играе сериозно, разбира се. Имаше умора при нас, може би и това е оказало влияние за по-трудния проле­тен старт и за това, че не сме убедителни. Имаме криза в играта, това е очевидно. Взи­маме мерки. Треньорите ще намерят причината и тя ще бъде отстранена.

На какво се дължи тази криза?

  • Отново признавам, че има отстъпление от есента. То е ясно и видимо. Но се работи по въпроса отново да изглеждаме както през миналата година. Може би новите играчи още не могат да се адаптират към стила на игра на ЦСКА. Но то­ва ще го каже треньорът, аз не мога да коментирам спорт­но-технически.

А натежават ли шампион­ските амбиции?

  • Може и това да е причина. Но ако футболистите искат да играят в ЦСКА и изобщо в голям отбор, това не би тряб­вало да е оправдание.

Доколко отборът е зави­сим от Каранга?

Той ни е голмайсторът и явно сме доста зависими. Ще дойде момент, когато ще сме и без него. Виждаме как се вди­гат картони… Тогава ще раз­берем наистина дали сме зави­сими от него.

Ще имате ли по-специален разговор с футболистите във връзка с дербито?

  • Не. Не виждам причина да се говори специално с играчи­те за мача с Левски. Всеки знае какво означава този двубой. Ако има някой нужда от моти­вация преди дербито, значи просто не е за ЦСКА.

Преди няколко дни заявих­те, че оставката на шефа на съдиите Петър Петров няма да промени ситуацията при реферите. Какво трябва да се направи тогава?

  • Да се разбере кой Влияе на съдиите. Само тогава ще има промяна. Давам пресен пример – футболист на Левски го нака­заха за три мача, Чорбаджий­ски също заслужено изгоря за две срещи. А играчът на Лудогорец настъпва съперник, и то пред камерите и това се виж­да от всички. При нашия слу­чай Съдийската комисия се се­зира и подава жалба до Дисципа. За Лудогорец няма такова нещо. Има двоен аршин и това е видно. Но ние го преодолява­ме – с повече характер и влага­не на футболистите.

Какви корекции е необходи­мо да се направят в отбора преди мача с Левски, защото е очевидно, че с показаното в последните срещи успехът в дербито не изглежда твърде възможен…

  • Да, не сме в най-добрата си форма, но всяка победа дава повече самочувствие на отбо­ра. Всеки от нашите играчи знае какво означава сблъсъкът с Левски. Няма да има нужда от надьхване. Трябва да спечелим при всички положения.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *