Всички новиниТрета лигаЮгоизточната Трета лига

Страхотно представяне! Две шампионски купи за децата на Асеновец на турнира в Кърджали

Страхотно представяне! Две шампионски купи за децата на Асеновец на турнира в Кърджали, Football24.bg

Детско-юношеската школа на Асеновец (Асеновград) записа изключителен успех през изминалия уикенд.

Двете най-малки възрасти в академията – родените 2016 и 2017 година, участваха на турнира „Paradise Cup” в Кърджали. Забележителното е, че и двата набора, водени от старши треньора Йордан Жаров, станаха шампиони!

Родените 2016 година се състезавахме при набор 2015, но категорично не отстъпваха на съперниците си, дори напротив – показаха великолепна игра на доста топлото време. В груповата фаза момчетата победиха Крумовград с 2:1, Арда (II отбор) с 4:3 и завършиха наравно с Арда (областен отбор), с което завършиха на първо място със 7 точки.

Така отборът се класира за втора групова фаза, в която попада заедно с първия отбор на домакините от Арда (Кърджали) и Марица (Ясно поле), който нямаше загуба от една година насам. Дори и тези отбори обаче не се оказаха препятствие за нашите момчета, к оито победиха първо Арда 1924 с 3:2 и след това Марица (Ясно поле) с 3:1.

Това бе напълно достатъчно децата на Асеновец да станат безапелационни шампиони на турнира, като трябва да се отбележи, че в мачовете взимаха участие дори и деца от набор 2017.

А точно преди една година същите деца дебютираха и направиха първите стъпки във футбола точно на същия турнир в Кърджали. Сега, година по-късно вече са шампиони и то в по-горна възраст.

Родените през 2017 година (с три деца от набор 2016) също станаха шампиони в бронзовия поток на турнира при по-големите (набор 2016). Момчетата победиха Арда 1924, Враждебна (София) и Марица (Марково 2) и записаха загуби от първите отбори на Хасково и Арда.

Момчетата бяха наградени от ветераните на Арда, които тази година отбелязват 100 години от създаването си, а от името на Асеновец (Асеновград) бе връчен благодарствен плакет на организаторите на турнира.

След изключително успешното участие и невероятните емоции децата на Асеновец ги очаква участие на турнир в Димитровград следващата седмица.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P