efbet Лига Водещи новини Всички новини

Съдийската комисия към БФС: СК взема всички свои решения самостоятелно

Съдийската комисия към БФС се разграничи от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии относно наказаните арбитри. От СК обясниха решението си за временното спиране на правата на петима съдии и зададоха въпрос към Асоциацията.

“Съдийската комисия към БФС категорично се разграничава от днешното становище на Асоциацията на футболните съдии.

СК взема ВСИЧКИ СВОИ РЕШЕНИЯ самостоятелно и без вмешателство на когото и да било в работата й. В конкретния случай бе направен анализ на представянето на съдиите по изискване на президента на БФС, а на базата на този анализ СК взе решение за временно спиране на правата на петима съдии. Държим да подчертаем, че Асоциацията на футболните съдии е нелегитимна организация, непризната нито от ММС, нито от БФС.

Тя е създадена само и единствено да събира членски внос без изричното съгласие на реферите и да организира наградни церемонии веднъж годишно.
В миналото неведнъж съдии са понасяли санкции за незадоволително представяне, но същата Асоциация не се е застъпвала за тях. Любопитно ни е чии засегнати интереси са предизвикали подобна реакция…”, пише в становището на Съдийската комисия.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P