efbet Лига Всички новини

Съкращения и ревизии на заплати в Пирин Благоевград

Кметът на Благоевград Кирил Стайков разкри, че в тима на Пирин ще има нов изпълнителен директор, съобщи pirinnews.com.

“Нов изпълнителен директор ще има във ФК“Пирин“, който вече е общинска собственост. Вероятно това ще бъде Кирил Стойков, това е моето желание.”

Досегашният шеф Велислав  Елезов можел да остане на предишната си длъжност като пиар, каза още кметът. Освен тази промяна ще има и съкращения, както и ревизиране на заплатите на администрацията.

Общината няма пари, за да издържа футболен отбор, това е бизнес, но докато се намери друго решение, то ние сме длъжни да подържаме отбора. Сега даваме по един милион на година, но трябват поне още 2 милиона за издръжка,каза още Илко Стоянов на брифинг днес.

Предстои втора среща с бизнеса от града, които под една или друга форма имат желание  да дават липсващите 100 хиляди лева на месец в момента.

Кметът Стоянов обяви, че вече има 15 – 20 потенциални рекламодатели, добави градоначалникът. По думите му след като разговорите завършат окончателно ще бъде представен публичен списък на хората, които ще се включат в издръжката на отбора.

Приоритет ни е оставането на клуба в А група, но все още са много неизвестните, каза още кметът.

Свързани новини

Ботев Враца и Пирин не се победиха

100 хил. лв на месец е дупката в бюджета на Пирин

Пирин спечели битката за оцеляване с Хебър

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P