Всички новиниВтора лига

Танчо Калпаков пред F24: Амбициите на Спартак (Пловдив) ме спечелиха, ще се опитаме да вкараме отбора във Втора лига

Танчо Калпаков пред F24: Амбициите на Спартак (Пловдив) ме спечелиха, ще се опитаме да вкараме отбора във Втора лига, Football24.bg

Новият треньор на Спартак (Пловдив) Танчо Калпаков обяви пред Football24.bg, че амбициите на тима да гони класиране във Втора лига съвпадат с неговите.

Именно високите амбиции на „гладиаторите“ са го убедили да приеме предизвикателството да поеме тима.

Калпаков вкара Марек от Трета във Втора лига, а след това направи фантастичен сезон с дупничани и в крайна сметка отборът игра бараж с Ботев (Враца).

„Решението да напусна Марек не беше спонтанно, беше добре обмислено. Направихме наистина страхотен сезон и в крайна сметка ако отборът бе спечелил промоция вероятно щях да остана, защото до момента не съм бил треньор в елита и това е огромно предизвикателство. След миналия сезон обаче реших, че ми трябва нещо ново. Надявах се да получа добра опция за Втора лига, но към момента нямам такава. Срещнах се с хората от Спартак (Пловдив) и ми харесаха много техните амбиции, които напълно съвпадат с моите. Искам да водя отбор с амбиции и се надявам да помогна на тима да спечели промоция във Втора лига. Хората са амбициозни, искат да постигнат нещо, а това напълно съвпада и с моите виждания“, заяви Калпаков пред трибуната на Football24.bg.

„Югоизточната Трета лига ще бъде доста оспорвана, защото има много добри отбори. Очаквам здрава битка между нас и отбори като Черноморец Бургас и Саяна, които също ще имат амбиции да влизат. Като направя едно сравнение между тези лига и Югоизточната според мен тук отборите се опитват да играят повече футбол. Знам, че Спартак е имал голям малшанс през миналия сезон и заради лоши резултати в два мача отборът не е спечелил промоция, но се надявам да направим една силна кампания и да коригираме нещата. Отборът ще продължи да си залага на местни кадри от Пловдив и региона. Тук има доста футболисти. Мисля, че можем да добавим малко повече опит към състава и това да ни помогне да гоним голямата цел“, добави той.

„Разбира се, че вярвам, че мога да помогна на отбора да осъществи целта си. Точно за това се захванах с това предизвикателство“, завърши специалистът.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P