19/06/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Томислав Стипич: Мечтите на всички фенове вече са мои мечти

Томислав Стипич: Мечтите на всички фенове вече са мои мечти, Football24.bg

Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич сподели пред клубната телевизия на червените първите си впечатления. Хърватинът с германски паспорт заяви категорично, че от този момент мечтите на всички фенове се превръщат и в негови мечти.

44-годишният специалист говори за футболната си философия, след което изрази надежда, че ще успее да убеди своя отбор да играе атрактивно. Стипич се определи като стратег, който има балкански хардуер и германски софтуер.

„Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности с ценностите на клуба, за мен е напълно естествено, автентично да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден.

Мисля, че е много важно да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да поема отбора. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Тук съм да бъда най-добрият възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати.

Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам на истински балканец. Но имам германски софтуер. Те ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като малък са ме завели в Германия, за да получа тази възможност да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура. Наистина сега се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред.

ЦСКА е най-големият клуб в страната. Аз като треньор трябва да поемам отговорност на ежедневна база за всички големи неща, за резултатите, за това как да живеем всеки ден, но също и за малките неща като ръкостискането, като това да сме близо до хората, защото искам да бъда един от вас.

Знам, че не разполагаме с много време, но имаме достатъчно, за да постигнем добри резултати. Мисля, че футболната философия идва от треньора, от характера му. Аз съм стратег. Аз съм емоционален. Вкарвам това в моите тренировъчни програми и се опитвам с комуникация и дребни детайли да спечеля сърцата и умовете им. Така че няма да е трудно за мен да убедя играчите си, че трябва да играем атрактивен футбол. Когато топката е в опонента, атакуваме, за да я вземем, а когато вземем топката, атакуваме за гол. Много е просто“, каза Томислав Стипич.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P