Последни новини
Трима футболисти от Португалия в Берое

Трима футболисты от шампионата на Португалия ще подсилят Берое за новия сезон, разбра „Тема Спорт“. Става въпрос за ляв бек, вътрешен халф и централен нападател, които след края на сезона ще бъдат със статут на свободни агенти. Те са били наблюдавани от спортния директор на зелено-белите Валентин Грудев. Имената и клубобете им се пазят в тайна. Знае се само, че са от елита на Португалия. Наскоро мениджърът на двама от тях бе в Стара Загора. Той е разгледал града, базата и стадиона на Берое, като е останал очарован.

 

Лятната селекция на Александър Томаш ще включва главно играчи от чужбина. На левия бек в момента наставникът разчита на Леони и Веселин Пенев. Последният обаче ще бъде освободен след края на сезона и ще му бъде предложена работа в клуба. В предни позиции опция засега е само Мартин Камбуров. Проблеми има и в средата на терена, след като Кохей като бе освободен.

 

Засега опция от България е само атакуващият халф на Славия Иван Минчев. Неговият контракт е до края на сезона и едва ли ще бъде удължен, след като е постигнал принципна договорка със заралии.

 

На този етап връщането на Венцислав Христов отпада, след като той не е желан от наставника Александър Томаш. Нападателят на Верея е харесван от шефовете, но последната дума има старши треньорът.

 

Ръководството на Берое пък умува за лагер в чужбина по време на лятната подготовка. Това до голяма степен ще зависи от евентуално класиране за Лига Европа.

%d блогъра харесват това: