World Cup 2022 Всички новини Футбол Свят

ФИФА: Стадионите в Катар са пълни на 94%

Катарските стадиони, които приемат мачовете от Световното първенство по футбол, са били запълнени на 94 процента в първия кръг от груповата фаза, съобщиха от ФИФА, въпреки че във всеки един двубой се виждаха солидно количество празни места по трибуните.

Имаше известно объркване около съоръженията, които се използват на Мондиала, като първоначални съобщения за капацитетите и продажбите на билети в последствие бяха обявени за неточни. Именно това предизвиква и несъответствието в данните, които се подават и картината, която се представя от телевизии и фотографи.

Например стадион “Лусаил”, който ще бъде домакин на мача за титлата, беше посочен като арена с 80 хиляди места. А “Ал Байт” се смяташе, че има 60 хиляди седалки. Всички останали шест стадиона бяха обявени като такива с капацитет до 40 хиляди души.

Това наложи ФИФА още един път да уточни конкретния брой места, с които разполага всяко съоръжение, като се оказва всеки с по-големи възможности. Въпросният стадион “Лусаил” може да побере 88 966 зрители, 68 895 са местата на стадион “Aл Байт” в Ал Хор. Шестте други стадиона, обявени с капацитет от около 40 000, също са по-големи от първоначално представените цифри.

Допълнителните места, вероятно непродадени до запълване на капацитета, биха обяснили многото празни места, но все пак ФИФА съобщава, че стадионите са били пълни на 94%.

За момента най-посетената среща е снощното зрелище между петкратните световни първенци Бразилия и Сърбия (2:0), наблюдавано от 88103 зрители на трибуните на “Лусаил”.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P