efbet ЛигаВсички новини

Хебър отхвърли обвиненията на Локо (Пд) и обяви: Не толерираме насилието!

Хебър отхвърли обвиненията на Локо (Пд) и обяви: Не толерираме насилието!, Football24.bg
bet365

Ръководството на “Хебър” (Пазарджик) излезе с позиция по повод инцидента по време на срещата с “Локо” (Пд) при отборите до 16 г.

Ето какво гласи тя:

Относно: Скандалната среща от елитната юношеска група до 16 години между отборите на Локомотив (Пловдив) и Хебър (Пазарджик), завършила с масов бой и пострадали, сред които и бившият национал на България и шесткратен шампион на страната Йордан Минев, понастоящем треньор на Хебър U16.

Уважаеми приятели на футболната игра,

Преди всичко ръководството на ФК Хебър държи да отбележи, че намира за недопустимо всичко, случило се след края на футболната среща между отборите на Локомотив U16 (Пловдив) и Хебър U16 (Пазарджик).

Като клуб с вече 105-годишна история, Хебър никога не е толерирал насилието по терените и около тях, а и въобще в обществото. Със сигурност не би го направил и в бъдеще.

На първо място следва да подчертаем, че по всички писани и неписани Наредби и Правилници на БФС, пълната отговорност за провеждане на всеки футболен мач, включително и в разписания времеви толеранс след края на срещата, носи отборът-домакин.

Именно той трябва да създаде необходимата организация за нормалното започване, провеждане и завършване на конкретната среща, независимо от нивото на възрастовата група и характерът на футбола – професионален или аматьорски.

efbet Бонусите са важни! 200 лева за спорт и 1500 лева за казино!

В светлината на това, ФК Хебър отхвърля категорично обвиненията в официалната позицията на ПФК Локомотив(Пловдив), особено в контекста за подстрекаването към случилите си грозни сцени. Съгласни сме, че „футболът е просто игра, а не война!” и винаги така трябва да бъде. Също така сме съгласни, че родителите са първите, които дават пример и трябва да възпитават. Веднага след тях идва и ролята на треньорите, които преди да учат децата, как да спират, подават и ритат топката, трябва да бъдат възпитатели.

Намираме, че твърденията в позицията на ПФК Локомотив за реплики на пазарджишки фенове към съдията Райко Чакъров на срещата като пряка причина за последващите гаменски сцени, са меко казано несериозни и несъстоятелни.

Тук въпросът може да се зададе и по друг начин – дори да е имало такива, на кой оспорван мач с присъствие на публика това може да се изключи? И трябва ли да това стане конкретен повод за саморазправа след мача?

На следващо място държим да попитаме и за ролята на ръководните фактори от школата на ПФК Локомотив – директорът Димитър Палозов и спортният координатор Илко Пиргов и тяхното /без/ действие почти до края на недопустимите батални сцени.

А те са недвусмислени – вижда се, че един от родителите, дошли от Пазарджик, е свален на земята и ритан от няколко привърженици на Локомотив в главата. Вижда се още, че треньорът Йордан Минев получава шамар в лицето и още един удар в главата, преди най-накрая Илко Пиргов да се намеси.

В тази връзка очакваме да научим как точно е описал всичко това в своя доклад за срещата делегатът на БФС Огнян Златков и каква оценка е поставил за ръководството на двубоя на съдията Райко Чакъров.

Истински вярваме и се надяваме за недопускане в бъдеще на подобни грозни сцени, особено в мачове на подрастващи, които са бъдещето на българския футбол и на обществото ни като цяло.”

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P