Последни новини
Херо: Трябва да се възползваме от проблемите на Левски

Наставникът на Лудогорец – Димитър Димитров подчерта, че няма никакво място за успокоение в редиците след успеха на „орлите” срещу ЦСКА. Разградчани ще гостуват на Левски в събота от 20:00 часа и според специалиста нещата в първенството далеч не са решени.

 

„В никакъв слу­чай не може да кажем, че нещата в първенството са предрешени. Има още осем кръга и всичко може да се случи, футболът на моменти е доста нелогична игра. Видяхте и резултата между отбори като Барселона и Ро­ма. Тази игра е непредсказуема. Ние сме длъжни да играем във всеки мач за победа. Трябва да се възползваме от проблемите, които има в играта на Левски“, каза Димитров пред Диема спорт.

 

Той коментира, че предстоящият съперник на орлите е надиграл ЦСКА в първия полуфинал за купата. Сините спечелиха с 2:0.

 

„Гледах с интерес ма­ча, Левски заслужено победи. От­борът се възползва от проблемите на ЦСКА, но това е част от играта. Въпреки резултата от 2:0, мисля, че още нищо не е решено, защото предстои втори мач, в който всичко може да се случи. Пролича си, че Левс­ки играе стабилно в защита. Затова победата бе напълно заслужено на фо­на на това, което видях на терена“, посочи бившият наставник на сини­те.

 

Специалистът заяви, че е останал доволен от представянето на отбо­ра в схема с двама нападатели – Кешерю и Швиерчок играха заедно през второто полувреме срещу ЦСКА.

 

 

„Ние никога не бяхме играли с двама централни нападатели. Тренирали сме го много малко това нещо, но бях­ме длъжни да опитаме. Швиерчок се включи много добре. Поведението му през вторите 45 минути бе много положенително – не са само двата отбе­лязани гола. Отигравахме през седми­цата преди двубоя като вариант, но дори и в контролите не бяхме играли с такава схема. Резултатът диктува­ше прибягването до това нещо. Дали ще играем пак така? Всичко е възмож­но. Качествата на самите играчи са определящи и тази схема трябва да бъде тренирана повече“.

 

 

Димитров разкри и какво иска да подобри в отбора. „Лудогорец обича да играе атакуващ футбол. Има ог­ромни резерви в представянето в за­щита. Манталитетът и характерът на нашите футболисти е по-различен и това го знаем. Има още доста не­ща, които трябва да се подобрят в дефанзивен план. Притежаваме дос­та резерви и в двете фази на играта, но не мога да не бъда доволен от представянето. Смятам, че всеки отбор има нужда от освежаване на определени позиции и увеличаване на конкуренцията. Мисля, че нашето ръ­ководство знае това и ще се поста­раем да го направим, фактът, че по­беди 10 последователни пъти говори за израстване в нашия състав“.

Херо бе доста уклончив и по тема­та със своя контракт. Преди дни в интервю за казахстански медии нас­тавникът разкри, че е обвързан с Лу­догорец до края на сезона. „Не сме го­ворили по темата за нов договор, за­щото тя не е актуална. Трябва да бъ­дем изцяло концентрирани върху предстоящите осем мача, защото спечелването на шампионската тит­ла е основната цел, която е поставе­на пред нас. Това, което е трябвало съм казал на нашето ръководство. Имам договор и искам да бъда изцяло концентриран върху работата си в Лудогорец“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *