13/07/2024
efbet ЛигаВодещи новиниВсички новини

Христо Стоичков: В България не се работи добре с младите, залага се предимно на чужденци

Христо Стоичков: В България не се работи добре с младите, залага се предимно на чужденци, Football24.bg

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори пред „Франс футбол“ и коментира развитието на българския футбол, както и използването предимно на чужденци в родното първенство.

„Футболът на Балканите е нещо наистина фантастично. През годините имаше много футболисти от тези държави, които спечелиха Шампионска лига, „Златни топки“, първенства. В тази зона има нещо специално. Балканите са много специална зона. От тук излязоха страхотни играчи – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, каза Стоичков.

„Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти, на мен не ми харесва начинът на работа. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат много чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на Европейско първенство, като много от играчите минаха през неговата школа“, допълни той.

„Знаем за Хърватия. Това е малка страна, но изкараха добри играчи. В Сърбия и Черна гора също има големи играчи. В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид – няма. Боли ме да го кажа. Това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на Федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават“, каза Камата.

„Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш, да изпълняваш наставленията на треньора, дори на публиката, трябва да се раздаваш. Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки“, завърши той.

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P