efbet Лига Водещи новини Всички новини

ЦСКА-София ще играе с Македония ГП, искат да играят със специални тениски

Контролата между ЦСКА – София и Македония Гьорче Петров ще се състои, разкриха от щаба на “червените”. Проверката между българите и северномакедонците остава по програма на 29 януари (неделя), въпреки призивите за отмяна от Сектор “Г”.

От “Армията” разкриват, че са предложили на своя съперник да излязат на терена с фланелки “НЕ НА НАСИЛИЕТО” и да застанат заедно зад тази категорична позиция.

“Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки “НЕ НА НАСИЛИЕТО!”. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация.

Вярваме, че единствено с отговорно поведение и личен пример можем да поставим България над всичко!”

Свързани новини

Илич даде 4 дни почивка на играчите на ЦСКА-София

Чавдар с минимален успех над ЦСКА-София II

Саша Илич: Така се печелят титли!

Коментирай

Този сайт използва бисквитки. Ако желаете да прочете повече и да промените своите настройки вижте повече Приемам Прочети повече

P